Close
Egy egészen szokatlan sportot próbálhatsz ki ezen a távoli paradicsomi szigeten

Egy egészen szokatlan sportot próbálhatsz ki ezen a távoli paradicsomi szigeten

Kicsit James Bond-osan hangzik, de van ilyen.

A vulkánszörfözés vagy vulkánboardozás olyasmi, mint a szörfözés a homokdűnéken, azzal a különbséggel, hogy némileg más környezetben, vulkáni hamun történik, és annak ellenére, hogy a vulkánokhoz köthető, nem annyira veszélyes.

Persze előfordulhat, hogy a szörfös megvágja magát, amikor durva hamura esik, vagy akár mérgező gázokat is belélegezhet, de vannak védőöltözetek, védőszemüvegek és maszkok, melyek ezeket a baleseteket megakadályozzák.

Ezt a nem mindennapi élményt valódi paradicsomi körülmények között lehet kipróbálni egy nicaraguai magánszigeten, nem messze Granada városától.

Az El Coyol egy dzsungellel körülvett tó partján fekszik, szobáinak ablakaiból csodás panorámát ad a nem is annyira távoli vulkáncsúcsoknak köszönhetően. A végtelenített medencével, kézzel készült bútorokkal, függőágyakkal felszerelt luxusvillában nyolcan férnek el kényelmesen, a vendégek a szomszédos tóban úszhatnak, kajakozhatnak és horgászhatnak, az érintetlen dzsungelben pedig túrázhatnak egyet, ha megunták a pihenést és felfedezhetnékjük támad.

A szállás legizgalmasbb szolgáltatása egyértelműen a vulkánszörfözés, amit a közeli Cerro Negrón lehet kipróbálni – ez egy működő vulkán, és egyben a vulkánszörfözés fővárosa.

A vulkán tetejére egy túra keretében kapaszkodhatnak fel a bátrak, hogy aztán ráálljanak (vagy feküdjenek) egy deszkára, és megtapasztalják ennek az őrült sportnak a minden bizonnyal semmihez sem hasonlítható élményét.

Az El Coyol 576 fontba (kb. 247 ezer forintba) kerül éjszakánként, ami ugyan nem kevés, de ezért cserébe egy egész szigetet lehet megkapni.

Nem kell a világ végéig menni ahhoz, hogy fantasztikus szörfparadicsomokban szeljük a hullámokat. Európában is számos olyan partszakasz található, amelyek tökéletesek a kezdő, a középhaladó és a haladó szörfösök számára is. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

vulkánszörfözés | sziget | nicaragua | luxus | extrém sport

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom