Close
Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Nem kispályázik az amerikai szórakoztató óriás, a Warner Bros., hiszen napjaink legkeresettebb építészénél kért és kapott időpontot, így Frank Gehry tervezi meg a cég új főhadiszállását.

A kilencvenegy esztendős sztárépítész úszó jéghegyekre emlékeztető monstrumokat álmodott meg közvetlenül az autópálya mellé. A project The Second Century néven fut, és a tervek szerint 2023-ban készül el – abban az évben ünnepli századik születésnapját a stúdió. Az új székház a Warner mostani irodáival szemben épül fel Burbankben. A város egyébként közel száz éve a nagy média- és szórakoztatóipari cégek központjaként tündököl.

A képek alapján egészen szemet gyönyörködhető, lépcsőzetes és ferde irodákba járhatnak be dolgozni négy év múlva az alkalmazottak. Két, nagyrészt üveghomlokzatú főépületből áll majd a hatalmas komplexum: a hétemeletes, 33 ezer négyzetméter alapterületű kisebbikből és a kilencemeletes, 41 ezer négyzetméteres nagyobbikból.

Valamikor régen építészetileg markánsan jelen volt a városban a Hollywood Studios, kicsit a filmkészítési folyamatok mementóit őrizte.

Ezzel az épülettel a régi hollywoodi pompát próbálja meg visszahozni a hét évtizedes pályát maga mögött tudó Gehry, természetesen modern, 21. századi köntösbe öltöztetve.

Frank Gehry alkotásai igazi turistacélpontoknak számítanak. Legismertebb munkái közé tartozik a titánötvözettel bevont bilbaói Guggenheim Múzeum, a prágai táncoló házak, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a chicagói Millennium Park Pritzker pavilonja, vagy saját otthona Santa Monicában, illetve a Facebook főhadiszállása.

Az autópályáról nézve úszó jéghegynek tűnő irodák a legmagasabb színvonalat képviselik, gigantikus és nyitott munkaterületekkel várják a dolgozókat, a tervezője pedig a mai normáknak megfelelően komoly figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

Az építkezések várhatóan év végén kezdődnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat
Így is kinézhet egy szociális lakásokból álló társasház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom