Close
Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Nem kispályázik az amerikai szórakoztató óriás, a Warner Bros., hiszen napjaink legkeresettebb építészénél kért és kapott időpontot, így Frank Gehry tervezi meg a cég új főhadiszállását.

A kilencvenegy esztendős sztárépítész úszó jéghegyekre emlékeztető monstrumokat álmodott meg közvetlenül az autópálya mellé. A project The Second Century néven fut, és a tervek szerint 2023-ban készül el – abban az évben ünnepli századik születésnapját a stúdió. Az új székház a Warner mostani irodáival szemben épül fel Burbankben. A város egyébként közel száz éve a nagy média- és szórakoztatóipari cégek központjaként tündököl.

A képek alapján egészen szemet gyönyörködhető, lépcsőzetes és ferde irodákba járhatnak be dolgozni négy év múlva az alkalmazottak. Két, nagyrészt üveghomlokzatú főépületből áll majd a hatalmas komplexum: a hétemeletes, 33 ezer négyzetméter alapterületű kisebbikből és a kilencemeletes, 41 ezer négyzetméteres nagyobbikból.

Valamikor régen építészetileg markánsan jelen volt a városban a Hollywood Studios, kicsit a filmkészítési folyamatok mementóit őrizte.

Ezzel az épülettel a régi hollywoodi pompát próbálja meg visszahozni a hét évtizedes pályát maga mögött tudó Gehry, természetesen modern, 21. századi köntösbe öltöztetve.

Frank Gehry alkotásai igazi turistacélpontoknak számítanak. Legismertebb munkái közé tartozik a titánötvözettel bevont bilbaói Guggenheim Múzeum, a prágai táncoló házak, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a chicagói Millennium Park Pritzker pavilonja, vagy saját otthona Santa Monicában, illetve a Facebook főhadiszállása.

Az autópályáról nézve úszó jéghegynek tűnő irodák a legmagasabb színvonalat képviselik, gigantikus és nyitott munkaterületekkel várják a dolgozókat, a tervezője pedig a mai normáknak megfelelően komoly figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

Az építkezések várhatóan év végén kezdődnek.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Close