Close
Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Úszó jéghegyekre emlékeztető főhadiszállást kap a sztárépítésztől a Warner

Nem kispályázik az amerikai szórakoztató óriás, a Warner Bros., hiszen napjaink legkeresettebb építészénél kért és kapott időpontot, így Frank Gehry tervezi meg a cég új főhadiszállását.

A kilencvenegy esztendős sztárépítész úszó jéghegyekre emlékeztető monstrumokat álmodott meg közvetlenül az autópálya mellé. A project The Second Century néven fut, és a tervek szerint 2023-ban készül el – abban az évben ünnepli századik születésnapját a stúdió. Az új székház a Warner mostani irodáival szemben épül fel Burbankben. A város egyébként közel száz éve a nagy média- és szórakoztatóipari cégek központjaként tündököl.

A képek alapján egészen szemet gyönyörködhető, lépcsőzetes és ferde irodákba járhatnak be dolgozni négy év múlva az alkalmazottak. Két, nagyrészt üveghomlokzatú főépületből áll majd a hatalmas komplexum: a hétemeletes, 33 ezer négyzetméter alapterületű kisebbikből és a kilencemeletes, 41 ezer négyzetméteres nagyobbikból.

Valamikor régen építészetileg markánsan jelen volt a városban a Hollywood Studios, kicsit a filmkészítési folyamatok mementóit őrizte.

Ezzel az épülettel a régi hollywoodi pompát próbálja meg visszahozni a hét évtizedes pályát maga mögött tudó Gehry, természetesen modern, 21. századi köntösbe öltöztetve.

Frank Gehry alkotásai igazi turistacélpontoknak számítanak. Legismertebb munkái közé tartozik a titánötvözettel bevont bilbaói Guggenheim Múzeum, a prágai táncoló házak, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, a chicagói Millennium Park Pritzker pavilonja, vagy saját otthona Santa Monicában, illetve a Facebook főhadiszállása.

Az autópályáról nézve úszó jéghegynek tűnő irodák a legmagasabb színvonalat képviselik, gigantikus és nyitott munkaterületekkel várják a dolgozókat, a tervezője pedig a mai normáknak megfelelően komoly figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

Az építkezések várhatóan év végén kezdődnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Nem kellene sokáig győzködniük, hogy ebbe a wyomingi házba költözzünk
Amikor ezt látod az ablakodból, érdemes lehet azonnal kihívni egy időmágust
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom