Close
Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Az I-D magazin és a Criterion  sokunk álmát váltotta valóra. Wes Anderson, a korszakos rendezőzseni, az expresszív vízióiról és semmihez sem hasonlító, szinte már kényszeres képi világáról híres filmmágus megosztotta az olvasókkal, mely filmeket nézi szívesen az önkéntes izoláció idején. Vagyis, ha már háromszor oda-vissza mentünk a Grand Budapest Hotel-en, a Tenenbaum, a háziátok-on és a Holdfény királyság-on, jöhetnek a mester kedvencei is!

Lássuk, miből inspirálódik a művész, vagy mivel kapcsol ki a magánember; elvégre, még egy filmrendezőnek is járhat a relax a tévé előtt.

A nyomorultak (1934)

Nehogy a legutóbbi, 2012-es Anne Hathaway–Hugh Jackman-verzióra gondoljunk, hanem a harmincas években készült Victor Hugo-adaptációra. Wes szerint egy mestermű.

Anne-Marie (1936)

Még egy mozi a harmincas évekből, jelesen szintén Raymond Bernard rendezése, az Anne-Marie.

Fakeresztek (1932)

Anderson nem hazudtolja meg magát, egy tizes listára is simán felír hármat ugyanattól a rendezőtől. A Fakeresztek gyakorlatilag a Nyugaton a helyzet változatlan francia változata.

Párosban a városban  (1970)

Ha időutazásra vágyódunk, a rendező ezt az amerikai Golden Globe-jelölt vígjátékot ajánlja.

And the pursuit of happiness (1986)

Dokumentumfilm, amely a New York-i Szabadságszobor százéves évfordulójára készült, és az amerikai bevándorlók életét mutatja be.

Egy angyal az asztalomnál (1990)

Vajon hányszor fogom újranézni? – kérdezte magától Wes Anderson. Jane Campion megrázó életrajzi drámája egy fiatalon is tehetséges költőnőről szól, akit tévesen diagnosztizáltak skizofréniával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imdb)

filmajánló | maradjotthon | film | wes anderson | mozi

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom