Close
Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Az I-D magazin és a Criterion  sokunk álmát váltotta valóra. Wes Anderson, a korszakos rendezőzseni, az expresszív vízióiról és semmihez sem hasonlító, szinte már kényszeres képi világáról híres filmmágus megosztotta az olvasókkal, mely filmeket nézi szívesen az önkéntes izoláció idején. Vagyis, ha már háromszor oda-vissza mentünk a Grand Budapest Hotel-en, a Tenenbaum, a háziátok-on és a Holdfény királyság-on, jöhetnek a mester kedvencei is!

Lássuk, miből inspirálódik a művész, vagy mivel kapcsol ki a magánember; elvégre, még egy filmrendezőnek is járhat a relax a tévé előtt.

A nyomorultak (1934)

Nehogy a legutóbbi, 2012-es Anne Hathaway–Hugh Jackman-verzióra gondoljunk, hanem a harmincas években készült Victor Hugo-adaptációra. Wes szerint egy mestermű.

Anne-Marie (1936)

Még egy mozi a harmincas évekből, jelesen szintén Raymond Bernard rendezése, az Anne-Marie.

Fakeresztek (1932)

Anderson nem hazudtolja meg magát, egy tizes listára is simán felír hármat ugyanattól a rendezőtől. A Fakeresztek gyakorlatilag a Nyugaton a helyzet változatlan francia változata.

Párosban a városban  (1970)

Ha időutazásra vágyódunk, a rendező ezt az amerikai Golden Globe-jelölt vígjátékot ajánlja.

And the pursuit of happiness (1986)

Dokumentumfilm, amely a New York-i Szabadságszobor százéves évfordulójára készült, és az amerikai bevándorlók életét mutatja be.

Egy angyal az asztalomnál (1990)

Vajon hányszor fogom újranézni? – kérdezte magától Wes Anderson. Jane Campion megrázó életrajzi drámája egy fiatalon is tehetséges költőnőről szól, akit tévesen diagnosztizáltak skizofréniával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imdb)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom