Close
Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Wes Anderson ezeket a filmeket ajánlja az elszigetelt napokra

Az I-D magazin és a Criterion  sokunk álmát váltotta valóra. Wes Anderson, a korszakos rendezőzseni, az expresszív vízióiról és semmihez sem hasonlító, szinte már kényszeres képi világáról híres filmmágus megosztotta az olvasókkal, mely filmeket nézi szívesen az önkéntes izoláció idején. Vagyis, ha már háromszor oda-vissza mentünk a Grand Budapest Hotel-en, a Tenenbaum, a háziátok-on és a Holdfény királyság-on, jöhetnek a mester kedvencei is!

Lássuk, miből inspirálódik a művész, vagy mivel kapcsol ki a magánember; elvégre, még egy filmrendezőnek is járhat a relax a tévé előtt.

A nyomorultak (1934)

Nehogy a legutóbbi, 2012-es Anne Hathaway–Hugh Jackman-verzióra gondoljunk, hanem a harmincas években készült Victor Hugo-adaptációra. Wes szerint egy mestermű.

Anne-Marie (1936)

Még egy mozi a harmincas évekből, jelesen szintén Raymond Bernard rendezése, az Anne-Marie.

Fakeresztek (1932)

Anderson nem hazudtolja meg magát, egy tizes listára is simán felír hármat ugyanattól a rendezőtől. A Fakeresztek gyakorlatilag a Nyugaton a helyzet változatlan francia változata.

Párosban a városban  (1970)

Ha időutazásra vágyódunk, a rendező ezt az amerikai Golden Globe-jelölt vígjátékot ajánlja.

And the pursuit of happiness (1986)

Dokumentumfilm, amely a New York-i Szabadságszobor százéves évfordulójára készült, és az amerikai bevándorlók életét mutatja be.

Egy angyal az asztalomnál (1990)

Vajon hányszor fogom újranézni? – kérdezte magától Wes Anderson. Jane Campion megrázó életrajzi drámája egy fiatalon is tehetséges költőnőről szól, akit tévesen diagnosztizáltak skizofréniával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Imdb)

wes anderson | filmajánló | karantén | film | mozi

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram