Close
A Wizz Air meglépte azt, amire a Ryanair nem volt képes

A Wizz Air meglépte azt, amire a Ryanair nem volt képes

A Ryanair és a fővárosi kormányhivatal szóváltása utána a Wizz Air is megszólalt az új adó ügyében.

Mint elmondták, a július 1-ig megvásárolt repülőjegyek esetében nem hárítják át az utasokra az extraprofit-adó által okozott pénzügyi terheket.

Mint közleményükben leszögezték, bár a meghirdetett rendelet minden valószínűség szerint érinti majd a jegyárakat, a korábban megvásárolt jegyek esetében a légitársaság nem hárítja át utasaira a jogszabályban meghatározott összeget, ugyanakkor hozzátették: az extraprofit-adó, továbbá az üzemanyagárak növekedése miatt

a jövőben a viteldíjak várhatóan emelkedni fognak.

A repülőjegyárak azonban dinamikusan változnak, és mint mindig, ezután is elsősorban a kereslet és a kínálat határozza meg azok alakulását.

A Wizz Airnél továbbra is úgy vélik, az utasonként számított adó bevezetése nem csak magasabb viteldíjat jelenthet, de a légitársaságokra rótt extra gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt gazdasági fellendülést is. Hozzátették, hogy a légiközlekedési ágazat, jelentős veszteségeket szenvedett el a Covid-19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet.

Ahogyan korábban írtunk róla, a Ryanair diszkont légitársaság korábban arról döntött, hogy a légitársaságokra kivetett extraprofit-adóját áthárítja az utazókra, emiatt Budapest Főváros Kormányhivatala Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kezdeményezésére fogyasztóvédelmi eljárást indított a céggel szemben.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

extraprofit-adó | áremelkedés | jegyárak | wizz air

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram