Close
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket

Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket

Néha nem könnyű elviselni a népszerűséget, amiről bizonyára sokat tudnának mesélni az amerikai Nemzeti Park Szolgálat munkatársai is. Az utóbbi időszakban ugyanis számos parkot valósággal elözönlöttek a világjárványtól megfáradt látogatók – a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park például olyan népszerű a nyári főszezonban, hogy most kénytelen egy kísérleti program tesztelésével koordinálni a kempingezőket.

A park vezetése azt találta ki, hogy sorsolni fog a jelentkezők között, a nyertesek pedig lehetőséget kapnak a helyek előfoglalására.

A sorsolást elsőként a Yosemite kiemelten keresett kempingjében, a North Pines Campgroundban próbálják ki. A kampány január 18-án kezdődött és február 6-ig tart, tehát még bőven van idő jelentkezni. A húzás eredményét február 10-én teszik közzé.

A kisorsolandó nyári kempingezési időpontok a július 21-től szeptember 14-ig terjedő időszakra vonatkoznak. A részvételhez tíz dollár vissza nem térítendő díjat kell fizetni.

Az előfoglalási lehetőséget a megszokott értékesítési időpontok megnyitása előtt kínálják fel. Ha maradnak még helyek, azok a szokásos árusítási szakaszban lesznek elérhetőek.

A Yosemite Nemzeti Parkban összesen tizenhárom kemping közül lehet választani. A foglalás iránti kereslet hosszú ideje meghaladja a kínálatot, különösen az év legforgalmasabb időszakában és a népszerű Yosemite-völgyben, ahol a North Pines is található. A helyek percek alatt elfogyhatnak.

A park ezzel az akcióval “olyan élményt akar teremteni, amely csökkenti a zavarodottságot és a frusztrációt a foglalásért zajló nagy versenyben.”

A jelentkezés a Recreation.gov oldalon keresztül történik, a Yosemite nagyjából 640 jelentkezőt fog véletlenszerűen kiválasztani. A nyertesek február 10-én kapják meg az idő előtti foglalás időpontját. Pályázni csak egyszer lehet, a nyerteseket pedig e-mailben értesítik.

Yellowstone Nemzeti Parkot minden évben emberek milliói keresik fel többek között olyan természeti csodák miatt, mint a termálvizek, a meleg vízű források vagy a gejzírek. Hiába igyekeznek azonban az üzemeltetők biztonságos távolságban tartani a látogatókat az olykor perzselő természeti elemektől, a turisták rendre megszegik a szabályokat.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom