Close
Megosztott második díjat kapott egy magyar építészeti terv Kínában

Megosztott második díjat kapott egy magyar építészeti terv Kínában

Megosztott második díjat kapott a ZDA – Zoboki Építésziroda a sencseni Nemzetközi Előadóművészeti Központ tervpályázatán.

A 19 milliós kínai metropolisz, Sencsen Futian negyedének új, világszínvonalú előadóművészeti központjának megtervezésére tavaly júliusban írták ki nemzetközi tervpályázatot.

A döntőben többek között Zaha Hadid irodájával, valamint a végső győztes New York-i Ennead Architects-szel volt versenyben. A ZDA koncepcióját kiemelkedőnek találta a nemzetközi sztárépítészekből álló zsűri,

kiemelve a tervezett épület funkcionális kidolgozottságát és egyedi színháztechnológiai megoldásait.

A magyar tervet, illetve annak részleteit az épület megépítése során is felhasználhatják majd.

A ZDA célja egy olyan kulturális középület létrehozása volt, amely egyszerre az előadóművészetek otthona, nyitott közösségi tér és kulturális bevásárlóközpont.

Egy olyan ház, amelyben élet van, de egyben városi jelkép is.

Az épület formája a kínai mitológia ősi hegyeit-sziklaszirtjeit idézi, az ég felé törekszik, mint egy friss hajtás, összekötve a múltat a jövővel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Kultúra.hu, Octogon.hu. Látványtervek: ZDA/The Greypixel)

Zaha Hadid | kína | Zoboki Építésziroda | sencsen | díj

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom