Close
Elképesztően látványos videón, ahogy egy óriási zivatarlánc átugorja a Balatont

Elképesztően látványos videón, ahogy egy óriási zivatarlánc átugorja a Balatont

Ugyanis a hideg balatoni víz kifejezetten felhőoszlatú hatású. 

Az OMSZ tette ki ezt a nagyon látványos videót, ahogy egy hatalmas zivatar kikerüli a Balatont.

Előfordul ugyanis, hogy a tó vize okozta leáramlás visszatartja a közeledő zivatarokat, és azok megkerülik a Balatont, vagy egyszerűen átlépnek fölötte.

Így:

A hideg vízfelszín felett elsősorban az alacsony szintű gomolyfelhők ritkulnak meg, gyakran megfigyelhető, hogy az északi vagy a déli part felett gomolyfelhők vannak, a Balaton fölött viszont tiszta az ég.

időjárás | vihar | balaton

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram