Öt kiváló olvasnivaló a dohányzóasztalra

Angolul a coffeetable határozottan jobban hangzik, mint a dohányzóasztal, mert ki pöfékel 2017-ben a saját nappalijában, és sajnos magyarul nincs olyan, hogy kávéasztal, de a lényeg a lényeg: izgalmas magazinok, albumok jönnek.

Franco Pace: J Class

Szereti ön a szép jachtokat? Mi is. És ha már így van, akkor biztosan szeretni fogjuk Franco Pace albumát, amely a J osztályú hajóóriások előtt tiszteleg. A hivatalos definíció szerint a J osztályba tartoznak azok a vitorlások, amelyek vízvonalhossza 75 és 87 láb közé esik, vagyis óceánokat átszelő fenséges szépségekről beszélünk, a nagy vizek vándorairól. Ebbe az osztályba mindössze tíz hajó tartozik, nagy részük az 1930-as években épült, ezekből látható hét ebben a pazar fotókkal teli albumban. A képeket a neves vitorlázó és történész, Wiel Verlinden szövege egészíti ki, a könyv kialakítása pedig pont annyira grandiózus, mint amit a téma megkíván.

Monocle magazin: október

Eredetileg a coffee table book kifejezés keményborítós albumot takar, amelyeket azért helyeznek ki az asztalra, hogy vendégség esetén izgalmas beszélgetési alapot szolgáljanak. Így aztán a Monocle nem illik bele, mert nem keménykötésű a borítója, de ha ezt nem számítjuk, akkor hibátlan választás. Tyler Brule egykori haditudósító és újságíró tíz éve alapította meg a magazint, amely a magukat világpolgárnak tekintő olvasók nem hivatalos kötelező olvasmányává vált. Utazás, dizájn, városkalauzok, kevés politika és rengeteg eredetiség ebben a kiadványban, amelynek vezetősége annyira hisz a nyomtatott sajtó mindenhatóságában, hogy semmilyen közösségi platformon sem jelennek meg.

Playboy: The Complete Centerfolds 1953-2016

Az ikonikus férfimagazin meghúzta azt, amire rajongók már nagyon régóta vágytak: egyetlen albumba gyűjtötte össze a nyuszis magazin összes kihajtható oldalas Playmate-anyagát. A 850 oldalas könyvben 734 akt található kezdve 1953-tól egészen a 2016. februári számig, a kiadványt pedig pedig Dave Hickey kritikus és Elizabeth Wurtzel író esszéje indítja, és persze akad egy előszó is magától Hugh Hefnertől is. A Playboy online shopjában szignózott példányok is elérhetők limitált példányszámban, de a feketeöves gyűjtőkön kívül ez aligha mozgatja meg sokat fantáziáját.

Hodinkee magazin Vol 1.

A Hodinkee nagyjából egy évtizeddel ezelőtt indult útjára, vintázs órákkal foglalkozó mikroblogként, és tíz év elteltével, 2017 nyarán lépett ki a digitális világból, hogy kézzel fogható, print termék váljon belőle. A printmédia többségével ellentétes utat bejáró magazin a vintázs karórák gyűjtőinek és rajongóinak egyik kedvenc platformja, amely webkereskedelemmel is foglalkozik, és számos együttműködésben is részt vett a világ legismertebb óragyártó cégeivel. A nyomtatott kiadvány a térhódításuk újabb fejezetét jelenti, egy olyan friss szakaszt, ami újradefiniálja a brandet. A Hodinkee magazinban ugyanis nem csak órák, hanem az azokat körbevevő világ is megjelenik: vintázs autók, építészet, utazás és stílus. Az első számban a Rolex Sea Sweller és a Porsche 911 történetével ismerkedhetünk meg, olvashatunk egy interjút a Patek Phillipe vezetőjével, Thierry Sternnel, és természetesen rengeteg órát is felvonultatnak a kétévente megjelenő magazin debütáló számában.

Zoë Lescaze-Walton Ford: Paleoart

Kétségtelenül az év egyik legérdekesebb vállalkozása a Paleoart című könyv, ami nem dinoszauruszokról szól, hanem arról, hogy hogyan látták a 1830 és 1990 között élt művészek az őskort. Eddig még senki sem szedte össze az abszolút niche-nek tekinthető művészeti ágat, de az alkotók most egy albumba gyűjtötték, hogy látták a dinoszauruszokat, T-rexeket, mamutokat, az ősembereket, a különböző földtani korokat és örökítették meg ezeket festmények, rajzok, szobrok, részkarcok formájában százötven év művészei. A Paleoart nem csak az őskorba tett artisztikus időutazás, hanem stílustörténeti supercut is, ugyanis a romanticizmus, impresszionizmus, japonizmus, fauvizmus, az art noveau és egyéb stílusok hatásait érhetjük tetten az alkotásokon. A kivitelezés a Taschentől megszokott kompromisszummentes elitista irány: nagy, szép és makulátlan.

könyv | monocle | hodinkee | playboy centerfolds | magazin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom