Close
Építkezők, dizájnfüggők és inspirációt keresők figyelmébe: jön a S/ALON BUDAPEST!

Építkezők, dizájnfüggők és inspirációt keresők figyelmébe: jön a S/ALON BUDAPEST!

Lenyűgöző enteriőrök, a legfrissebb trendek és prémium márkák érkeznek a fővárosba – sztárvendégekkel együtt.

Egy gigantikus bemutatóteremmé alakul át szeptember 20. és 22. között a Budapest Aréna, ahol az egyedi enteriőrök és a legújabb trendek társaságában a hazai dizájn élvonala mellett csodás bútorok, felületek és kiegészítők mutatják meg magukat.

A lakástrend kiállításon száznegyven valós vagy elképzelt élettérből meríthetnek ihletet a látogatók, melyek között helyet kapnak impozáns márkák, nyolc kiemelt lakberendezési stílus szellemében tervezett installáció és enteriőrstylistok, valamint dizájnerek önálló művészi koncepciói mentén berendezett terek is.

A nyolc kiválasztott stílus egy-egy aktuális trendet mutat be újszerű megközelítéssel. Nem komplett enteriőröket alakítanak ki, hanem az adott stílusirányzat esszenciáját megragadó víziók, moodboardok kelnek életre. Ezek pedig az Északi nyár, a Memphis, a Wabi-sabi, a Biophilia, a Feminin, a Charmeur, a Nyers és a Világutazó.

A Wabi-sabi középpontjában a tökéletlenség és a változás elfogadása, valamint az ember és környezete közti harmónia állnak, a Memphisben a nyolcvanas évek posztmodern esztétikájának reneszánsza kel életre. A Világutazó lényege az egyéniség szabad fantáziáinak kibontakozása, míg a Biophilia esetében az ember természethez való viszonya kerül fókuszba. Az Északi nyárban a korábbi hideg tónusok helyett melegebb, teltebb színek keverednek, a Nyersben viszont az indusztriális stílusú loftlakásokra jellemző ipari megoldások, melyekben az anyagok csiszolatlan, mégis folyamatosan változó, élő hatást kölcsönöznek a térnek. A Femininben a finom kifinomultság mellett teret kap a bátorság és a kalandvágy, a modern nőre jellemző kreativitás és merész önkifejezés, a Charmeurben pedig sötét tónusok, nemes fémfelületek és reflektív borítások hamisítatlan luxust árasztanak.

A S/ALON BUDAPEST nem egy egyszerű kiállítás, hanem egy különleges koncepció szerint szervezett találkozási pont lesz.

Az ide S/ALON díszvendége egy rendkívüli művész és tervező, akinek nem hétköznapi univerzuma a Budapest Arénába költözik. Marc Ange Extraordinary World, azaz Egy rendkívüli világ címet viselő kiállítása hidat képez művészet és dizájn között: mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül. A Rómában született, majd Párizsban nevelkedő tervező alkotásai a valós és valótlan, tökéletesség és tévedés, harmónia és véletlen közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, az alkotó tudatalattijának gyönyörű megtestesülései.

Ange luxusautók tervezésével foglalkozott 2008-ig, amikor is úgy döntött, kibővíti alkotói profilját, és megnyitotta stúdiója, a Bloom Room kapuit,

amely mára az egyik legkeresettebb dizájnügynökség lett Franciaországban.

Olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon és az Orient Express.

A Bloom Room Európát és Ázsiát, majd 2016-ban Los Angelest is meghódította, ahol a stúdió különleges helyszínek és terek tervezésére fókuszál. Marc jelenleg Los Angeles-i magánotthonokra dolgoz ki dizájkoncepciókat, miközben nemcsak használja, de újra is értelmezi a Los Angeles-i építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

A S/ALON BUDAPEST-re jegyek itt kaphatóak. 

Ez is érdekelhet:

budapest | lakástrend | kiállítás | dizájn | inspiráció

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram