Close
Ezt a gyönyörű országot szavazták meg Dél-Amerika legvonzóbb úti céljának

Ezt a gyönyörű országot szavazták meg Dél-Amerika legvonzóbb úti céljának

Kétmilliónál is több ember aligha téved.

Argentínát választották meg a régió legvonzóbb turisztikai célpontjának  egy patinás szavazáson, melyen több mint kétmillióan vettek részt.

Sokszínűség, természeti adottságok, gazdag kulturális kínálat, változatos gasztronómia, jó hangulat és pezsgő éjszakai élet – többek között ezeknek köszönheti első helyét a 2021-es World Travel Awardson az ország.

Argentína mellett Brazília, Bolívia, Chile, Kolumbia, Ecuador, Paraguay, Peru és Uruguay is kapott jelölést. Az ország mellett tizenhárom magánszektorbeli referens is elismerésben részesült, köztük szállodák, üdülőhelyek, utazási irodák és utazásszervezők.

Ricardo Sosa, az Argentína külföldi promóciójáért felelős szervezet, az Országos Turisztikai Promóciós Intézet (Inprotur) ügyvezető titkára érthetően boldogan nyilatkozott a díjátadást követően.

“Keményen dolgozunk azon, hogy országunk minden szegletében megmutassuk a turisztikai látványosságokat. Együttműködünk a magánszektorral is, hogy a turizmus minél hamarabb újrainduljon. Büszkék vagyunk a díjra, nagy lendületet ad a munka folytatására” – mondta Sosa.

A World Travel Awards díjait 1993 óta osztják ki a turizmus valamennyi ágazatában dolgozók munkájának elismerésére és megünneplésére.

Dél-Amerikán belül a brazil Rio de Janeiro volt a legtöbbször kitüntetett város a maga tizenhat díjával, másodikként a hatszor elismert Quito következik.

2020-ban Chile kapta a legvonzóbb úti cél díját.

Van valami moderált mazochizmus abban, ahogy gyönyörű, távoli tájakról nézünk videókat, és hagyjuk, hogy ezredjére is összefacsarodjon a szívünk, mondván: remek, még egy hely, ahová most nem mehetek el. De nem bírjuk ki, mert ha virtuálisan is, de nem tudunk és nem akarunk leszokni az utazásról. Úgyhogy most három percre elruccanunk Dél-Amerikába, azon belül is Argentínába, és hagyjuk, hogy a videó végére menthetetlenül beleszeressünk ebbe a varázslatos országba. Kicsit mar, de megéri.

(Forrás: TravelDailyNews, fotók: Unsplash)

lista | úti cél | utazás | argentína | dél-amerika

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram