Close
Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Nem kell feltétlenül az óceánba ugranunk, ha egy fantasztikus merülésre vágyunk. A Deepspot medencéjében akár 45 méteres mélységig is alámerülhetnek a profi búvárok.

Persze nemcsak az igazi profik, hanem a kezdő búvárok számára is ideális gyakorlóközpontként szolgálhat majd a létesítmény, aminek izgalmas barlangokkal tagolt medencéjét nyolcezer köbméter vízzel töltik fel – ez huszonhétszer annyi,  amennyivel egy átlagos, huszonöt méteres medencét szoktak megtölteni.

A medence jelenleg építés alatt áll a kimondhatatlan nevű Mszczonów településen, Varsó mellett. A munkálatok során körülbelül 1100 tonnányi acélt használnak fel a szerkezet megerősítéséhez.

A mérnökök elmondása szerint a helyszín abszolút alkalmas lesz a gyakorlott és a kezdő búvároknak egyaránt, de még azok számára is élményt garantál, akik szárazon maradnának: a nézelődők számára egy vízalatti alagutat alakítanak ki.

Emellett a medencét körülölelő konferenciatermek és hotelszobák is rálátást biztosítanak majd a medence belsejére.

Ha idén ősszel megnyílik a hely, azonnal letaszítja a trónról a jelenlegi csúcstartót, az Olaszországban található Y-40 Deep Joy medencét. A tervek szerint azonban nem túl sokáig birtokolhatja majd a világ legmélyebb medencéje címet, mivel Angliában már elkezdtek építeni egy még extrémebbet, az 50 méter mély Blue Abyss-t.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Deepspot)

rekord | legmélyebb | világ | deepspot | búvárkodás

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram