Close
Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Nem kell feltétlenül az óceánba ugranunk, ha egy fantasztikus merülésre vágyunk. A Deepspot medencéjében akár 45 méteres mélységig is alámerülhetnek a profi búvárok.

Persze nemcsak az igazi profik, hanem a kezdő búvárok számára is ideális gyakorlóközpontként szolgálhat majd a létesítmény, aminek izgalmas barlangokkal tagolt medencéjét nyolcezer köbméter vízzel töltik fel – ez huszonhétszer annyi,  amennyivel egy átlagos, huszonöt méteres medencét szoktak megtölteni.

A medence jelenleg építés alatt áll a kimondhatatlan nevű Mszczonów településen, Varsó mellett. A munkálatok során körülbelül 1100 tonnányi acélt használnak fel a szerkezet megerősítéséhez.

A mérnökök elmondása szerint a helyszín abszolút alkalmas lesz a gyakorlott és a kezdő búvároknak egyaránt, de még azok számára is élményt garantál, akik szárazon maradnának: a nézelődők számára egy vízalatti alagutat alakítanak ki.

Emellett a medencét körülölelő konferenciatermek és hotelszobák is rálátást biztosítanak majd a medence belsejére.

Ha idén ősszel megnyílik a hely, azonnal letaszítja a trónról a jelenlegi csúcstartót, az Olaszországban található Y-40 Deep Joy medencét. A tervek szerint azonban nem túl sokáig birtokolhatja majd a világ legmélyebb medencéje címet, mivel Angliában már elkezdtek építeni egy még extrémebbet, az 50 méter mély Blue Abyss-t.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Deepspot)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom