Close
Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Hamarosan megnyílik a világ legmélyebb medencéje Lengyelországban

Nem kell feltétlenül az óceánba ugranunk, ha egy fantasztikus merülésre vágyunk. A Deepspot medencéjében akár 45 méteres mélységig is alámerülhetnek a profi búvárok.

Persze nemcsak az igazi profik, hanem a kezdő búvárok számára is ideális gyakorlóközpontként szolgálhat majd a létesítmény, aminek izgalmas barlangokkal tagolt medencéjét nyolcezer köbméter vízzel töltik fel – ez huszonhétszer annyi,  amennyivel egy átlagos, huszonöt méteres medencét szoktak megtölteni.

A medence jelenleg építés alatt áll a kimondhatatlan nevű Mszczonów településen, Varsó mellett. A munkálatok során körülbelül 1100 tonnányi acélt használnak fel a szerkezet megerősítéséhez.

A mérnökök elmondása szerint a helyszín abszolút alkalmas lesz a gyakorlott és a kezdő búvároknak egyaránt, de még azok számára is élményt garantál, akik szárazon maradnának: a nézelődők számára egy vízalatti alagutat alakítanak ki.

Emellett a medencét körülölelő konferenciatermek és hotelszobák is rálátást biztosítanak majd a medence belsejére.

Ha idén ősszel megnyílik a hely, azonnal letaszítja a trónról a jelenlegi csúcstartót, az Olaszországban található Y-40 Deep Joy medencét. A tervek szerint azonban nem túl sokáig birtokolhatja majd a világ legmélyebb medencéje címet, mivel Angliában már elkezdtek építeni egy még extrémebbet, az 50 méter mély Blue Abyss-t.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Deepspot)

Close