Close

A tájékoztatás célja

 

Jelen adatvédelmi tájékoztatás célja, hogy a Player Media Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1051 Budapest, Sas utca 10-12. B. épület 244.; cégjegyzékszám: 01-09-972655; adószám: 23586619-2-41) által a www.roadster.hu internetes oldalon és a kapcsolódó közösségi oldalakon (továbbiakban: weboldalakon), alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket rögzítse és erről közérthető formában az olvasóit tájékoztassa.

 

Adatkezelő megnevezése és elérhetőségei

 

Név: Player Media Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1051 Budapest, Sas utca 10-12. B. épület 244.

Telefonszám: +36 70 338 0762

E-mail-cím: info@player.hu

 

A kezelt személyes adatok köre

 

Személyes adatot kivételesen, a hírlevélküldő szolgáltatásunk igénybevétele céljából kezelünk, amelyre az olvasóink a weboldalunkon tudnak feliratkozni. A hírlevelére történő feliratkozáshoz a név és az elektronikus levelezési cím (e-mail cím) megadása szükséges.

 

A feliratkozás menete:

  • a checkbox kipipálásával a feliratkozó igazolja, hogy megismerte a linken elérhető adatkezelési tájékoztató rendelkezéseit;
  • ezt követően megadja nevét és e-mail címét;
  • a megadott e-mail címre egy megerősítő linket küldünk, amelyre kattintva véglegesítheti feliratkozási szándékát;
  • a hírlevelek alján található linkre történő kattintással tud leiratkozni a hírlevélről.

Telefonon érkező megkeresések esetén nem rögzítünk és nem tárolunk személyes adatokat.

 

Cookie használat szabályai:

 

Honlapunk a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználó élmény növelése érdekében. A cookie-t a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

Követő kódokat nem ágyaztunk be oldalunkba, remarketing tevékenységet nem folytatunk.

 

Session cookie: ez a látogató munkamenet azonosítóját tartalmazza, a weboldal működéséhez szükséges, személyes adatot nem tárol a látogatóról, lejárati ideje 2 év.

 

Google analytics cookie: a weboldal Google Analytics látogatottsági statisztikai rendszerét használja, amely rendszer cookie-kat hoz létre a látogató számítógépén. Ezek statisztikai mérésekhez szükségesek, személyes adatokat nem tárolnak a látogatóról.

Bővebb információt itt talál:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

 

Hírlevél feliratkozás cookie: ebben tároljuk, ha a felhasználó feliratkozott a hírlevélre, így többször már nem kínáljuk fel neki feleslegesen, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

 

Szavazás cookie: az oldalon található szavazásokra a felhasználó által leadott szavazatokat tartalmazza, így érjük el, hogy egy felhasználó csak egyszer szavazhasson. Személyes adatot nem tárol.

 

Cookie hozzájárulási cookie: az oldal alján megjelenő, cookie-k használatára figyelmeztető csík lekattintását jegyzi meg, így nem kell többször feleslegesen megjeleníteni a felhasználónak. Személyes adatot nem tárol.

 

18+ cooke: A felnőtt tartalmak megjelenítéséhez a felhasználónak ki kell jelentenie, hogy elmúlt 18 éves, ennek az eredményét tároljuk itt, hogy ne kelljen minden alkalommal igazolni ezt. Személyes adatot nem tárol.

 

Hotjar cookie: statisztikai cookie, hőtérképek készítéséhez, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

Bővebb információk:

https://www.hotjar.com/legal/policies/cookie-information

 

Adverticum cookie: a korábban megjelenített hirdetésekről tárol adatokat, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

Bővebb információk:

https://adverticum.net/english/our_services/adserver/about_cookies/

 

Gemius cookie: a Gemius rendszerben történő statisztikai mérésekhez szükséges cookie, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

Bővebb információ:

https://www.gemius.com/cookie-policy.html

 

Adsense / Google DFP cookie: korábbi megjelenített hirdetésekhez kapcsolódó adatokat tartalmaz, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

Bővebb információk:

https://support.google.com/adsense/answer/7549925?hl=en

https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

 

Ooyala cookie: az ooyala videó lejátszó működéséhez szükséges cookie, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

 

Embedly cookie: az Emebedly beágyazott tartalmak optimalizálásához szükséges adatokat tartalmazza, személyes adatot nem tárol a felhasználóról.

Bővebb információ:

http://embed.ly/legal/privacy

Az alábbi linkek segítségével megismerhetik, hogy a leggyakrabban használt böngészők esetében hogyan találják meg a sütik kezelésére vonatkozó menüpontot, funkciót:

 

https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami?redirectlocale=hu&redirectslug=S%C3%BCtik+kezel%C3%A9se
Ie11: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

http://help.opera.com/Windows/9.63/hu/cookies.html

https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=hu_HU

 

Az adatkezelés jogalapja és célja

 

Az adatkezelés jogalapja a 2018. május 25. napjától alkalmazandó, az Európai Parlament és a Tanács 2016. április 27-I (EU) 2016/679 rendelet (a továbbiakban: GDPR) 6. cikkének (1) bek. a) pontja, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbikban: Info tv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása a hírlevélre feliratkozás esetén. Az olvasóink a hozzájárulást a tájékoztatást követően a checkbox kipipálásával adják meg.

 

Olvasóink a fenti módon megadott hozzájárulásukat bármikor jogosultak visszavonni.

 

A személyes adatok kezelésére kizárólag célhoz kötötten kerül sor. A személyes adatok kezelésének célja a hírlevelek küldése. A személyes adatokat az eredeti céljuktól eltérő célra nem használjuk fel.

 

A tudomásunkra jutott adatokat a GDPR-ban, az Info tv.-ben és jelen tájékoztatóban rögzített adatvédelmi elveknek megfelelően kezeljük, és azokat harmadik félnek nem adjuk át.

 

Az adatkezelés időtartama

 

A hírlevélre feliratkozott felhasználók személyes adatainak törlése a leiratkozással egyidőben megtörténik. A hírlevélküldő szolgáltatásról történő leiratkozásra a hírlevélben található linkre kattintással van lehetőség.

 

Rendelkezés személyes adatokkal

 

Olvasóink bármely, fent meghatározott személyes adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt a jelen tájékoztatóra mutató linket világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű módon a weboldalunk nyitóoldalán helyezzük el, amelyben tájékoztatjuk őket az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről.

 

A bevezetésben megadott elérhetőségeinken keresztül írásban tájékoztatás kérhető, hogy olvasóink milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeljük. Tájékoztatás kérhető arról is, hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítunk hozzáférést vagy kinek továbbítottuk a személyes adatokat. Ezt a kérelmet 30 napon belül teljesítjük, az elérhetőségre küldött levélben.

 

A bevezetésben megadott elérhetőségeinken keresztül írásban kérhető, hogy módosítsuk ügyfelünk valamely személyes adatát (például megváltozott az e-mail cím).

 

A személyes adatot töröljük, ha annak kezelése jogellenes; ha ügyfelünk a személyes adatának törlését kéri; ha a személyes adat hiányos vagy téves, és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; ha az adatkezelés célja megszűnt, vagy a személyes adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt és ha a személyes adat törlését bíróság vagy hatóság elrendelte.  

 

A bevezetésben megadott elérhetőségeinken keresztül, írásban kérhető, hogy ügyfelünk személyes adatait korlátozzuk. A korlátozás addig tart, amíg az olvasónk által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az adatai korlátozását kérheti például abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy adatait jogellenesen kezeltük, azonban az Ön által kezdeményezett hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy adatait ne töröljük. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig a személyes adatot tovább tároljuk, ezt követően töröljük. 

 

Adatbiztonsági intézkedések

 

Az Adatkezelő a személyes adatokat a MailChimp rendszerében tárolja, amelyhez Adatkezelő ügyvezetője és az általa megbízott IT fejlesztő rendelkezik hozzáféréssel. Megfelelő intézkedésekkel gondoskodunk arról, hogy a személyes adatokat védjük többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen.

 

Az adatok megismerésére jogosultak köre

 

A megadott személyes adatokhoz a Player Media Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság munkaviszonyban és munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatott munkatársai férhetnek hozzá, a feladataik ellátása érdekében.

 

Az adatfeldolgozók

 

A személyes adatokat a következő adatfeldolgozók részére adjuk át:

 

Tárhelyszolgáltató:

Zero Time Services Kft.;

Székhely: 2013 Pomáz, Mikszáth Kálmán u. 36/4.

Adószám: 23386031-2-13

E-mailinfo@zerotimeservices.hu

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez).

 

Hírlevélküldő:

 MailChimp  – hírlevélküldő rendszer

(hozzáférés a hírlevélküldő rendszer adatbázisához)

adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

email cím: privacy@mailchimp.com

cím: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

adatvédelmi szabályozás: https://mailchimp.com/legal/privacy/

(Hozzáférés a hírlevél küldő szolgáltatásra feliratkozottak személyes adatahoz).

 

A személyes adatok tárolása

 

A személyes adatok tárolása a MailChimp rendszerében történik.

 

Egyéb információk

 

Amennyiben az adatkezelési elveket megsértjük, olvasóink a bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett ügyfelünk lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek ).  

 

Továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérhetik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

 

Budapest, 2018. május 25.

 

Close