Close
Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

A művész saját középső ujjával mutathatunk be bármilyen híres helyre, amivel kapcsolatban erősen érzünk egy kabdbe-vágyat.

Korunk kétségtelenül egyik leghíresebb, de ugyanannyira legmegosztóbb kínai művésze, Ai Weiwei egy új provokatív projektbe fogott, amit mi is egy könnyed kattintással kipróbálhatunk. Ai Weiwei eddig is köztudottan szeretett bemutatni világhírű helyekre: a Study of Perspective című sorozatában 1995 és 2003 között örökített meg képeket, melyeken a Tienanmen tértől a Dózse palotán át az Eiffel toronyig nyújtotta be a középső ujját a világ minden táján.

A projekt folytatásaként értelmezhető Middle Finger nevű projektben most Ai Weiwei középső ujját adhatjuk be egy, a Google Mapsen általunk kiválasztott helynek egy nagyon egyszerű weboldalon keresztül, az Avant Arte-on.

“Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy van egy középső ujjunk

– nyilatkozta Weiwei a projekt kapcsán a Hyperallergicnek. – Vagy ha tudjuk is, hogy van, mégsem használjuk jól. Szerintem fontos  emlékeztetni magunkat erre a testrészünkre, és hogy az ujjunkkal mutathatunk valamire – egy intézményre vagy épp egy hatalmat szimbolizáló személyre – ezáltal megmutatva nekik is és önmagunknak is, hogy létezünk.”

A projekt része, hogy az Avant Arte előrukkol egy limitált szériás, Middle Finger in Red című szitanyomattal, amit csak 24 órán keresztül lehet megvásárolni március 30-án. Az appot itt tudod kipróbálni.

(Forrás: Hypebeast)

művész | middle finger | ai weiwei | kína

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Zseniális fotók: Itt láthatod Mucsi Zoltánt Donald Trumpként vagy Marilyn Monroe-ként

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom