Close
Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Október 1-től nem kevesebb, mint 1941 pilótának szünteti meg a munkaviszonyát a Delta Air Lines, amennyiben nem sikerül nagyjából az utolsó pillanatban megegyezni a pilóták szakszervezetével. 

“Egy elképesztően nehéz döntés előtt állunk, de egyszerűen túl sokan vagyunk” – mondta ezzel kapcsolatban a Delta Air Lines egyik alelnöke, John Laughter. A társaság vezetése úgy számol, hogy a jelenlegi 11,200 aktív pilótából mintegy 9450 marad alkalmazásban a következő tizenkét, tizennyolc hónapra.

A Delta 5,4 milliárd dolláros segélyben részesült azzal a feltétellel, hogy október 1-ig egyetlen egy dolgozójának sem csökkenti a fizetését. A társaság tizenhétezer embernek ad munkát, melynek egy részét fizetés nélküli szabadságra küldte, illetve közel kétezer Delta-pilóta vonult korengedménnyel nyugdíjba, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a további elbocsájtásokat.

A légitársaság idén a 2019-es bevételeinek csupán negyedét kereste meg.

Egy esetben kerülhetőek el a tömeges elengedések, amennyiben a Delta és a szakszervezet tárgyalása eredményesen zárul és sikerül megegyezni a költségcsökkentésről, valamint a pilóták minimális munkaóráiról.

A légitársaságok a Covid–19 legnagyobb vesztesei közé tartoznak, hiszen a világjárvány idején minimálisra csökkent az utazási kedv, a repülőgépek kihasználtsága gyakorlatilag soha nem látott mélypontra süllyedt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom