Close
Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Október 1-től nem kevesebb, mint 1941 pilótának szünteti meg a munkaviszonyát a Delta Air Lines, amennyiben nem sikerül nagyjából az utolsó pillanatban megegyezni a pilóták szakszervezetével. 

“Egy elképesztően nehéz döntés előtt állunk, de egyszerűen túl sokan vagyunk” – mondta ezzel kapcsolatban a Delta Air Lines egyik alelnöke, John Laughter. A társaság vezetése úgy számol, hogy a jelenlegi 11,200 aktív pilótából mintegy 9450 marad alkalmazásban a következő tizenkét, tizennyolc hónapra.

A Delta 5,4 milliárd dolláros segélyben részesült azzal a feltétellel, hogy október 1-ig egyetlen egy dolgozójának sem csökkenti a fizetését. A társaság tizenhétezer embernek ad munkát, melynek egy részét fizetés nélküli szabadságra küldte, illetve közel kétezer Delta-pilóta vonult korengedménnyel nyugdíjba, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a további elbocsájtásokat.

A légitársaság idén a 2019-es bevételeinek csupán negyedét kereste meg.

Egy esetben kerülhetőek el a tömeges elengedések, amennyiben a Delta és a szakszervezet tárgyalása eredményesen zárul és sikerül megegyezni a költségcsökkentésről, valamint a pilóták minimális munkaóráiról.

A légitársaságok a Covid–19 legnagyobb vesztesei közé tartoznak, hiszen a világjárvány idején minimálisra csökkent az utazási kedv, a repülőgépek kihasználtsága gyakorlatilag soha nem látott mélypontra süllyedt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom