Close
Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Alighanem drasztikus lépésre kényszerül az egyik patinás légitársaság

Október 1-től nem kevesebb, mint 1941 pilótának szünteti meg a munkaviszonyát a Delta Air Lines, amennyiben nem sikerül nagyjából az utolsó pillanatban megegyezni a pilóták szakszervezetével. 

“Egy elképesztően nehéz döntés előtt állunk, de egyszerűen túl sokan vagyunk” – mondta ezzel kapcsolatban a Delta Air Lines egyik alelnöke, John Laughter. A társaság vezetése úgy számol, hogy a jelenlegi 11,200 aktív pilótából mintegy 9450 marad alkalmazásban a következő tizenkét, tizennyolc hónapra.

A Delta 5,4 milliárd dolláros segélyben részesült azzal a feltétellel, hogy október 1-ig egyetlen egy dolgozójának sem csökkenti a fizetését. A társaság tizenhétezer embernek ad munkát, melynek egy részét fizetés nélküli szabadságra küldte, illetve közel kétezer Delta-pilóta vonult korengedménnyel nyugdíjba, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a további elbocsájtásokat.

A légitársaság idén a 2019-es bevételeinek csupán negyedét kereste meg.

Egy esetben kerülhetőek el a tömeges elengedések, amennyiben a Delta és a szakszervezet tárgyalása eredményesen zárul és sikerül megegyezni a költségcsökkentésről, valamint a pilóták minimális munkaóráiról.

A légitársaságok a Covid–19 legnagyobb vesztesei közé tartoznak, hiszen a világjárvány idején minimálisra csökkent az utazási kedv, a repülőgépek kihasználtsága gyakorlatilag soha nem látott mélypontra süllyedt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

repülés | koronavírus | megszűníik | Delta | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram