Close
Megelevenedő mesevilágot idéz majd a világ kedvenc meseírójának múzeuma

Megelevenedő mesevilágot idéz majd a világ kedvenc meseírójának múzeuma

A klasszikus mesék rajongóinak érdemes lesz nyártól célba venniük Dániát, ahol egy egész múzeumot dedikálnak a világ talán legismertebb meseírójának.

Alighanem mindenki ismeri Hans Christian Andersen műveit; A kis gyufaáruslány, A császár új ruhája, A rút kiskacsa, A kis hableány vagy A rendíthetetlen ólomkatona mindannyiunk gyermekkorát végigkísérte.

Az Andersen-múzeum a meseíró szülővárosában, Odensében kap helyet, és abszolút autentikusnak ígérkezik, hiszen az épület formája, a múzeumot átölelő környezet, illetve a hang- és fényhatások együtt azt a képzetet keltik, mintha egy megelevenedő mesevilágban járnánk.

A hatalmas intézményben gyermekjátszóház, föld alatti múzeum és labirintusszerű park várja majd a látogatókat – mindet a mester meséi inspirálták.

A nyáron megnyitó múzeum kreatívigazgatója, Henrik Lübker szerint Andersen művészi univerzuma egyszerűen fantasztikus, mert úgy fordítja ki a világról alkotott ismereteinket, hogy közben semmi mást nem tesz az elmozdított dolgok helyére.  “A meséi nem az egyetemes igazság, hanem egy nyitott, sokszínű világ felé mutatnak. Az új múzeumban fenntartjuk ezt a kétértelműséget, és felhasználjuk Andersen művészeti stratégiáját az épület, a tárlat és a kert kialakításában is.”

Bővebb információ a múzeum hivatalos oldalán érhető el.

Kultúra a nappaliba

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda minden évben nagy sikerrel mutatja be a japán filmtermés legjavát, ám idén először online formában hozza el a nappalinkba a mozizás élményét. Az eddigi legnagyobb repertoárt kínálva 2021. február 26. és március 7. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal ingyenes nézhetünk meg harminc japán alkotást, melyek között a közönség találhat a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és mainstream szórakoztató filmeket egyaránt. A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) hagyományaihoz híven idén is folytatja Múzeum + című programjait. A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a múzeum falai között fogadják a látogatóikat, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy ilyen esetben ők maguk menjenek házhozAz online térben találkozhatunk velük, otthon, számítógépeink monitorjain vagy okostelefonjainkon.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: hcandersenshaus.dk, Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning)

FOLYTASD EZZEL
Rejtőzködésből csillagos ötöst kap ez a brazil faház
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom