Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Egy iPhone-nal most még könnyebb lehet az életed: az OTP Bank bevezette az Apple Payt, amivel számtalan helyen a lehető legegyszerűbben fizethetsz itthon is.

Ma már annyira természetes a kártyával fizetés, hogy visszaemlékezni is nehéz, mekkora dolog volt, amikor megjelent a lehetőség a készpénz kiváltására, vagy amikor aztán már a kártya érintésével is lehetett fizetni. 2017 óta az androidosok a Simple by OTP-nek köszönhetően bármelyik bank ügyfeleként mobillal is tudnak fizetni a kasszáknál, az Apple-felhasználók viszont csak irigykedve nézték őket. Mostanáig. Az OTP Bank elhozta a mobilfizetést az Apple-felhasználó ügyfelei számára:

május 21-e óta Magyarországon is elérhetővé tették az Apple Payt!

Az OTP Bank ügyfelei már üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bárhol fizethetnek iPhone-jukkal vagy Apple Watchukkal, ahol érintéses POS terminál működik. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Payt elfogadó applikációk és a Safari böngészőben megnyitott weboldalak felületén is fizethetnek Apple Payjel.

Kár magyarázni, mennyivel egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb és korszerűbb a mindig kéznél lévő mobillal (vagy kézen lévő karórával) egyetlen érintéssel fizetni, kérdések viszont felvetődhetnek az Apple-felhasználók számára Magyarországon először elérhető technológiával kapcsolatban. Például, hogyan működik, hogyan lesz pénz a mobilodon. Nem kell új számlát nyitni, nincs macerás ügymenet, egyszerűen digitalizálni kell a Mastercard vagy Maestro betéti vagy hitelkártyát az OTP SmartBank, a Simple by OTP, illetve az Apple Wallet alkalmazásokon keresztül, és már működik is dolog a 6-os vagy újabb iPhone-okon. Az se gond, ha valamiért épp nincs internet a telefonon: tíz darab tranzakció netkapcsolat nélkül is végrehajtható az adott iPhone-nal vagy Apple Watchcsal.

Nem kerülhető meg a biztonság kérdése, és nincs is miért megkerülni, emiatt sem fogsz kiábrándulni az Apple Payből. A kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja, ehelyett a digitalizáció során egy egyedi azonosítót rendel hozzá a rendszer a bankkártyához, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában. Minden fizetéshez egyedi, alkalmanként változó biztonsági kulcs is tartozik, a tranzakcióhoz pedig Touch ID-n vagy Face ID-n történő azonosítás vagy jelkód is szükséges.

A gyakorlatban nagyjából három másodperc az egész.

Az Apple Pay jelenleg a világ harminc országában elérhető. Ahol bevezették, nagy siker lett, és Magyarországon is óriási az érdeklődés iránta: a május 21-i bevezetés óta több mint 60 ezren digitalizálták az OTP-s kártyájukat a mobiljukba. Ha szeretnél te is könnyebben és gyorsabban, Apple Payjel fizetni, a www.apple.com/hu/apple-pay és az otpmindennap.hu/applepay/ oldalán olvashatsz további információt.

A cikk létrejöttét támogatta az OTP Bank.

Advertisement

apple watch | hirdetés | apple | apple pay | iphone

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom