Close
Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Egy iPhone-nal most még könnyebb lehet az életed: az OTP Bank bevezette az Apple Payt, amivel számtalan helyen a lehető legegyszerűbben fizethetsz itthon is.

Ma már annyira természetes a kártyával fizetés, hogy visszaemlékezni is nehéz, mekkora dolog volt, amikor megjelent a lehetőség a készpénz kiváltására, vagy amikor aztán már a kártya érintésével is lehetett fizetni. 2017 óta az androidosok a Simple by OTP-nek köszönhetően bármelyik bank ügyfeleként mobillal is tudnak fizetni a kasszáknál, az Apple-felhasználók viszont csak irigykedve nézték őket. Mostanáig. Az OTP Bank elhozta a mobilfizetést az Apple-felhasználó ügyfelei számára:

május 21-e óta Magyarországon is elérhetővé tették az Apple Payt!

Az OTP Bank ügyfelei már üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bárhol fizethetnek iPhone-jukkal vagy Apple Watchukkal, ahol érintéses POS terminál működik. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Payt elfogadó applikációk és a Safari böngészőben megnyitott weboldalak felületén is fizethetnek Apple Payjel.

Kár magyarázni, mennyivel egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb és korszerűbb a mindig kéznél lévő mobillal (vagy kézen lévő karórával) egyetlen érintéssel fizetni, kérdések viszont felvetődhetnek az Apple-felhasználók számára Magyarországon először elérhető technológiával kapcsolatban. Például, hogyan működik, hogyan lesz pénz a mobilodon. Nem kell új számlát nyitni, nincs macerás ügymenet, egyszerűen digitalizálni kell a Mastercard vagy Maestro betéti vagy hitelkártyát az OTP SmartBank, a Simple by OTP, illetve az Apple Wallet alkalmazásokon keresztül, és már működik is dolog a 6-os vagy újabb iPhone-okon. Az se gond, ha valamiért épp nincs internet a telefonon: tíz darab tranzakció netkapcsolat nélkül is végrehajtható az adott iPhone-nal vagy Apple Watchcsal.

Nem kerülhető meg a biztonság kérdése, és nincs is miért megkerülni, emiatt sem fogsz kiábrándulni az Apple Payből. A kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja, ehelyett a digitalizáció során egy egyedi azonosítót rendel hozzá a rendszer a bankkártyához, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában. Minden fizetéshez egyedi, alkalmanként változó biztonsági kulcs is tartozik, a tranzakcióhoz pedig Touch ID-n vagy Face ID-n történő azonosítás vagy jelkód is szükséges.

A gyakorlatban nagyjából három másodperc az egész.

Az Apple Pay jelenleg a világ harminc országában elérhető. Ahol bevezették, nagy siker lett, és Magyarországon is óriási az érdeklődés iránta: a május 21-i bevezetés óta több mint 60 ezren digitalizálták az OTP-s kártyájukat a mobiljukba. Ha szeretnél te is könnyebben és gyorsabban, Apple Payjel fizetni, a www.apple.com/hu/apple-pay és az otpmindennap.hu/applepay/ oldalán olvashatsz további információt.

A cikk létrejöttét támogatta az OTP Bank.

Advertisement

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom