Close
Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Egy iPhone-nal most még könnyebb lehet az életed: az OTP Bank bevezette az Apple Payt, amivel számtalan helyen a lehető legegyszerűbben fizethetsz itthon is.

Ma már annyira természetes a kártyával fizetés, hogy visszaemlékezni is nehéz, mekkora dolog volt, amikor megjelent a lehetőség a készpénz kiváltására, vagy amikor aztán már a kártya érintésével is lehetett fizetni. 2017 óta az androidosok a Simple by OTP-nek köszönhetően bármelyik bank ügyfeleként mobillal is tudnak fizetni a kasszáknál, az Apple-felhasználók viszont csak irigykedve nézték őket. Mostanáig. Az OTP Bank elhozta a mobilfizetést az Apple-felhasználó ügyfelei számára:

május 21-e óta Magyarországon is elérhetővé tették az Apple Payt!

Az OTP Bank ügyfelei már üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bárhol fizethetnek iPhone-jukkal vagy Apple Watchukkal, ahol érintéses POS terminál működik. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Payt elfogadó applikációk és a Safari böngészőben megnyitott weboldalak felületén is fizethetnek Apple Payjel.

Kár magyarázni, mennyivel egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb és korszerűbb a mindig kéznél lévő mobillal (vagy kézen lévő karórával) egyetlen érintéssel fizetni, kérdések viszont felvetődhetnek az Apple-felhasználók számára Magyarországon először elérhető technológiával kapcsolatban. Például, hogyan működik, hogyan lesz pénz a mobilodon. Nem kell új számlát nyitni, nincs macerás ügymenet, egyszerűen digitalizálni kell a Mastercard vagy Maestro betéti vagy hitelkártyát az OTP SmartBank, a Simple by OTP, illetve az Apple Wallet alkalmazásokon keresztül, és már működik is dolog a 6-os vagy újabb iPhone-okon. Az se gond, ha valamiért épp nincs internet a telefonon: tíz darab tranzakció netkapcsolat nélkül is végrehajtható az adott iPhone-nal vagy Apple Watchcsal.

Nem kerülhető meg a biztonság kérdése, és nincs is miért megkerülni, emiatt sem fogsz kiábrándulni az Apple Payből. A kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja, ehelyett a digitalizáció során egy egyedi azonosítót rendel hozzá a rendszer a bankkártyához, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában. Minden fizetéshez egyedi, alkalmanként változó biztonsági kulcs is tartozik, a tranzakcióhoz pedig Touch ID-n vagy Face ID-n történő azonosítás vagy jelkód is szükséges.

A gyakorlatban nagyjából három másodperc az egész.

Az Apple Pay jelenleg a világ harminc országában elérhető. Ahol bevezették, nagy siker lett, és Magyarországon is óriási az érdeklődés iránta: a május 21-i bevezetés óta több mint 60 ezren digitalizálták az OTP-s kártyájukat a mobiljukba. Ha szeretnél te is könnyebben és gyorsabban, Apple Payjel fizetni, a www.apple.com/hu/apple-pay és az otpmindennap.hu/applepay/ oldalán olvashatsz további információt.

A cikk létrejöttét támogatta az OTP Bank.

Advertisement

apple watch | apple | hirdetés | iphone | apple pay

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom