Close
Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Megérkezett Magyarországra az Apple egyik leghasznosabb fejlesztése

Egy iPhone-nal most még könnyebb lehet az életed: az OTP Bank bevezette az Apple Payt, amivel számtalan helyen a lehető legegyszerűbben fizethetsz itthon is.

Ma már annyira természetes a kártyával fizetés, hogy visszaemlékezni is nehéz, mekkora dolog volt, amikor megjelent a lehetőség a készpénz kiváltására, vagy amikor aztán már a kártya érintésével is lehetett fizetni. 2017 óta az androidosok a Simple by OTP-nek köszönhetően bármelyik bank ügyfeleként mobillal is tudnak fizetni a kasszáknál, az Apple-felhasználók viszont csak irigykedve nézték őket. Mostanáig. Az OTP Bank elhozta a mobilfizetést az Apple-felhasználó ügyfelei számára:

május 21-e óta Magyarországon is elérhetővé tették az Apple Payt!

Az OTP Bank ügyfelei már üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bárhol fizethetnek iPhone-jukkal vagy Apple Watchukkal, ahol érintéses POS terminál működik. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Payt elfogadó applikációk és a Safari böngészőben megnyitott weboldalak felületén is fizethetnek Apple Payjel.

Kár magyarázni, mennyivel egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb és korszerűbb a mindig kéznél lévő mobillal (vagy kézen lévő karórával) egyetlen érintéssel fizetni, kérdések viszont felvetődhetnek az Apple-felhasználók számára Magyarországon először elérhető technológiával kapcsolatban. Például, hogyan működik, hogyan lesz pénz a mobilodon. Nem kell új számlát nyitni, nincs macerás ügymenet, egyszerűen digitalizálni kell a Mastercard vagy Maestro betéti vagy hitelkártyát az OTP SmartBank, a Simple by OTP, illetve az Apple Wallet alkalmazásokon keresztül, és már működik is dolog a 6-os vagy újabb iPhone-okon. Az se gond, ha valamiért épp nincs internet a telefonon: tíz darab tranzakció netkapcsolat nélkül is végrehajtható az adott iPhone-nal vagy Apple Watchcsal.

Nem kerülhető meg a biztonság kérdése, és nincs is miért megkerülni, emiatt sem fogsz kiábrándulni az Apple Payből. A kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja, ehelyett a digitalizáció során egy egyedi azonosítót rendel hozzá a rendszer a bankkártyához, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában. Minden fizetéshez egyedi, alkalmanként változó biztonsági kulcs is tartozik, a tranzakcióhoz pedig Touch ID-n vagy Face ID-n történő azonosítás vagy jelkód is szükséges.

A gyakorlatban nagyjából három másodperc az egész.

Az Apple Pay jelenleg a világ harminc országában elérhető. Ahol bevezették, nagy siker lett, és Magyarországon is óriási az érdeklődés iránta: a május 21-i bevezetés óta több mint 60 ezren digitalizálták az OTP-s kártyájukat a mobiljukba. Ha szeretnél te is könnyebben és gyorsabban, Apple Payjel fizetni, a www.apple.com/hu/apple-pay és az otpmindennap.hu/applepay/ oldalán olvashatsz további információt.

A cikk létrejöttét támogatta az OTP Bank.

Advertisement

Close