Close
Jövő héttől megint nehezebb lesz az élet Ausztriában

Jövő héttől megint nehezebb lesz az élet Ausztriában

Ausztria március 23-tól visszavezeti az FFP2-es maszk kötelező beltéri használatát – jelentette be Johannes Rauch.

Az egészségügyi miniszter kifejtette, hogy a maszkviselést előíró konkrét rendelet szerdára készül el. A fertőzöttekre újfent karanténszabályok vonatkoznak majd.

 

Rauch elmondta, hogy a hónap elején bejelentett intézkedések enyhítését az esetszámok csökkenésére alapozva hozták meg, de ez a forgatókönyv nem valósult meg. Emellett aggasztónak nevezte a helyzetet a kórházakban. Az intézkedéssel az egészségügyi intézmények esetleges túlterheltségét próbálják megelőzni.

A szakemberek arra számítanak, hogy a fertőzések száma még legalább két hétig emelkedni fog, és naponta több mint 50 ezer új esetet regisztrálnak.

Ausztriában az egyik legalacsonyabb az átoltottsági arány Európában, a lakosság kevesebb mint 70 százaléka számít teljesen beoltottnak.

(Forrás: The Local, fotók: Unsplash)

maszk | covid | kötelező | koronavírus | beltér

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram