Close
Autizmussal élőknek tervezett ölelőszéket egy dizájner

Autizmussal élőknek tervezett ölelőszéket egy dizájner

Az Alexia Audrain által megalkotott szék segít az autizmussal élőknek megnyugodni akkor, amikor érzékszervi túlterhelést tapasztalnak.

Az ölelés érzésének utánzására tervezett Oto szék és a hozzá tartozó lábtartó a vérnyomásmérőhöz hasonlóan felfújódó modulok segítségével fogja át a mellkast és a lábakat.

Ez a fajta mélynyomásos terápia már korábban is hasznosnak bizonyult az autizmussal élők számára, akik ennek köszönhetően könnyebben fel tudják dolgozni a hirtelen jött nagy mennyiségű érzékszervi információt, legyen az zaj, fény vagy fizikai érintkezés.

A tervező szerint a szék célja az, hogy a felhasználói önállóan is alkalmazhassák akkor, amikor úgy érzik, szükségük van rá. Közben pedig az autizmussal élő nem kerül kiszolgáltatott helyzetbe, továbbra is tudja uralni a testét, az ölelés intenzitását és hosszát pedig egy távirányító vagy tablet segítségével tudja szabályozni.

A szék bükkfából készült, belsejét hangszigetelő kárpithabbal és textíliával párnázták ki. Alakja és tompított akusztikája segítségével a felhasználók érzékszerveikre, saját testükre tudnak koncentrálni, miközben elszigetelik magukat további más ingerektől. A varrás során használt cipzárt elrejtették a párnában, hogy az se terelje el az autizmussal élők figyelmét.

Az Oto szék már bezsebelte az első rangos elismerését, miután megnyerte a James Dyson díjat és a Tours-i Egyetemi Kórház gyermekpszichiátriai központjában is tesztelték már.

(Forrás: Dezeen, fotók: Coralie Monne)

szék | kisbútor | design | autizmus | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom