Close
Csodaautók helyett mással segít a kiválasztott művészeknek a BMW

Csodaautók helyett mással segít a kiválasztott művészeknek a BMW

A BMW Art Journey segítségével az arra érdemesnek tartott művész a világ bármelyik pontjára eljuthat hogy kutasson, dolgozzon, kapcsolatot építsen, vagy szimplán csak inspirálódjon.

A BMW Art Journey az autógyár kulturális projektjének egyik legújabb tagja, amely elismeri és támogatja napjaink legígéretesebb művészeinek munkáját. Az elmúlt negyven évben világszerte száznál is több kulturális partnerséget kezdeményezett a BMW Group a modern és kortárs művészet, a klasszikus zene, a dzsessz, valamint az építészet és a dizájn területén, mert fontosnak tartja a kreatív potenciál korlátlan szabadságát.

A program egyrészt biztosítja az utánpótlást, másrészt így az egyedi dolgokat alkotó újgenerációs művész szemén keresztül láthatjuk a világot.

A BMW Art Journey szoros kapcsolatban áll a világszerte ismert művészeti vásárral, az Art Basellel, amelyet a svájci város mellett Miamiban és Hongkongban rendeznek meg. A legutóbbi floridai eseményen harminchárom országból kétszázhatvan érkezett a Miami Beach Convention Centerbe, ahol több mint négyezer művész mutatta meg magát mintegy nyolcvanezer érdeklődő, kereskedő, gyűjtő és rajongó előtt. A Svájcból indult patinás vásár kategóriájában abszolút az élmezőnyben található: felkészültségben és kínálatban egyaránt kiemelkedőnek, ha nem a legjobbnak mondható. Az itt megmutatkozó művészek közül a legjobbak részesei lehettek a BMW Art Journeynek.

A kezdeményezés arra ösztönzi a művészeket, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek, hogy ez által még inkább kiteljesedjenek a munkájukban.

Utazzanak, beszélgessenek, új kultúrákat és embereket ismerjenek meg.

Egy korábbi győztes, az angol Abigail Reynolds például elveszettnek gondolt, bezárt, elpusztított vagy szimplán csak eltűnt könyvtárak után kutathatott a híres Selyemút mentén. Az izgalmas és kalandos utazását minden részletre kiterjedően dokumentálták: a kutatáshoz kapcsolódó feljegyzések és a fényképek pedig olykor szomorú, olykor megható történeteket meséltek háborúról, költözésről, kihalt nyelvekről és területekről.

Kevés embernek adatik meg, hogy a BMW Art Journey részese legyen, de az biztos, hogy életre szóló lehetőséget és élményt kapnak a szerencsések, akiknek kalandjait és történeteit errefelé lehet követni.

(Fotók: Unsplash)

utazás | inspiráció | art basel | program | bmw art journey

FOLYTASD EZZEL

Így indították el a Disney+-t Közép-Európában

Róma új múzeumát minden régészetrajongónak látnia kell

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom