Close
Csodaautók helyett mással segít a kiválasztott művészeknek a BMW

Csodaautók helyett mással segít a kiválasztott művészeknek a BMW

A BMW Art Journey segítségével az arra érdemesnek tartott művész a világ bármelyik pontjára eljuthat hogy kutasson, dolgozzon, kapcsolatot építsen, vagy szimplán csak inspirálódjon.

A BMW Art Journey az autógyár kulturális projektjének egyik legújabb tagja, amely elismeri és támogatja napjaink legígéretesebb művészeinek munkáját. Az elmúlt negyven évben világszerte száznál is több kulturális partnerséget kezdeményezett a BMW Group a modern és kortárs művészet, a klasszikus zene, a dzsessz, valamint az építészet és a dizájn területén, mert fontosnak tartja a kreatív potenciál korlátlan szabadságát.

A program egyrészt biztosítja az utánpótlást, másrészt így az egyedi dolgokat alkotó újgenerációs művész szemén keresztül láthatjuk a világot.

A BMW Art Journey szoros kapcsolatban áll a világszerte ismert művészeti vásárral, az Art Basellel, amelyet a svájci város mellett Miamiban és Hongkongban rendeznek meg. A legutóbbi floridai eseményen harminchárom országból kétszázhatvan érkezett a Miami Beach Convention Centerbe, ahol több mint négyezer művész mutatta meg magát mintegy nyolcvanezer érdeklődő, kereskedő, gyűjtő és rajongó előtt. A Svájcból indult patinás vásár kategóriájában abszolút az élmezőnyben található: felkészültségben és kínálatban egyaránt kiemelkedőnek, ha nem a legjobbnak mondható. Az itt megmutatkozó művészek közül a legjobbak részesei lehettek a BMW Art Journeynek.

A kezdeményezés arra ösztönzi a művészeket, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek, hogy ez által még inkább kiteljesedjenek a munkájukban.

Utazzanak, beszélgessenek, új kultúrákat és embereket ismerjenek meg.

Egy korábbi győztes, az angol Abigail Reynolds például elveszettnek gondolt, bezárt, elpusztított vagy szimplán csak eltűnt könyvtárak után kutathatott a híres Selyemút mentén. Az izgalmas és kalandos utazását minden részletre kiterjedően dokumentálták: a kutatáshoz kapcsolódó feljegyzések és a fényképek pedig olykor szomorú, olykor megható történeteket meséltek háborúról, költözésről, kihalt nyelvekről és területekről.

Kevés embernek adatik meg, hogy a BMW Art Journey részese legyen, de az biztos, hogy életre szóló lehetőséget és élményt kapnak a szerencsések, akiknek kalandjait és történeteit errefelé lehet követni.

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom