Close
Bolygónk sorsáról is kaphatunk válaszokat ezen a héten

Bolygónk sorsáról is kaphatunk válaszokat ezen a héten

A Brain Bar témái között idén is kiemelten fontos helyet kap a környezetvédelem és földünk jövője. Több országból érkeznek a legnagyobb szakemberek, hogy szeptember 9–10-én átadják tudásukat a látogatóknak. Eszközeik igen változatosak, de a céljuk ugyanaz: megmenteni bolygónkat, és megalapozni egy élhetőbb jövőt. Hogy mik ezek az eszközök, és vajon visszafordítható-e a visszafordíthatatlan? A válaszok kiderülnek a Millenárison rendezett jövőfesztiválon.

Magyarországon először tekinthetik meg és próbálhatják ki személyesen a látogatók Tomáš Žáček ökokapszuláját (Ecocapsule). Az újrahasznosított kapszula hat négyzetméter, benne minden komforttal, lakója teljesen a természetre bízhatja magát, hiszen megoldásai önfenntartható módon működnek.

Igazi futurisztikus élményt kínál a találmány, amelynek útjáról személyesen mesél majd feltalálója.

Tereza Nikolova

Egy olyan minőségi autó belső tervezéséhez, mint a Lamborghini, nagyban kell gondolkodnia és terveznie egy szakembernek. Tereza Nikolova a világ egyik vezető autómárkájának dizájnere a csúcsminőség jegyében tervezi a jövő járműveit – és kilométerekről kiszúrja, ha valami csak látszólag fenntartható. Milyen anyagokból épül a jövő? Milyen korszakalkotó megoldásokra számíthatunk az autóiparban?

Benji Backer

Benji Backer az Egyesült Államokban alapított környezetvédő mozgalmat a Republikánus Párt berkein belül. Konzervatív és vérbeli klímavédő, idén szeptemberben pedig Budapestre látogat, hogy elmagyarázza, miként fér meg egymás mellett két szenvedélye. Előadásának fő kérdése, hogy kétpártivá tehető-e az éghajlatváltozás kérdése.

Ryan Hickman nevéhez tizenkét éves korára több mint egymillió újrahasznosított palack, több tonna összeszedett szemét, számos megtisztított kaliforniai partszakasz, és nem utolsósorban egy saját vállalkozás is fűződik.

Madaras Liz

Madaras Liz és társa találmányának köszönhetően az egész világ fellélegezhet – szinte szó szerint, hiszen már majdnem belefulladt a sok műanyaghulladékba. A két magyar lány még egyetemista éveik alatt előállítottak egy olyan baktériumkoktélt, amely hét hét alatt képes lebontani a háztartásokban keletkező műanyagszemetet. Céget is alapítottak; a Poliloop műanyagevő baktériumai iránt már óriási az érdeklődés, befektetőik között ott találjuk az amerikai Techstarst is.

További előadók és részletek a brainbar.com-on, valamint a Brain Bar Facebook-eseményében találhatók.

(Fotók: Brain Bar)

budapest | előadók | program | fesztivál | jövőfesztivál

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom