Close
Többnapos karantén vár az ebbe a dél-amerikai országba utazó oltatlanokra

Többnapos karantén vár az ebbe a dél-amerikai országba utazó oltatlanokra

Lehet utazni Brazíliába oltatlanul is, csak érkezést követően karanténnal kell számolni.

Az új szabályok értelmében ugyanis a hatalmas dél-amerikai ország minden repülővel érkező, nem beoltott utast ötnapos karanténra kötelez. A rendelet már megjelent a hivatalos közlönyben, és december 11-től lesz hatályos.

A szabályozás az omikron változat megjelenésével függ össze. A brazil egészségügyi hatóság vezetője, Antonio Barra Torres szerint a szabály „elrettentő és felvilágosító intézkedés”, amelynek célja, hogy visszatartsa a „Brazíliába irányuló oltásellenes turizmust”.

A külföldről érkezőknek – oltási státuszuktól függetlenül – az indulás előtt legalább hetvenkét órával PCR-tesztet kell csináltatniuk, illetve ki kell tölteniük egy nyilatkozatot a Brazíliába utazásukkal kapcsolatban.

A nem beoltottaknak az ötnapos karanténidőszak letelte után szintén kötelező a Covid-teszt, és be kell jelentkezniük egy egészségügyi ügynökségi központban, ahol az ideiglenes tartózkodási helyüket is meg kell adniuk.

Nem világos azonban, hogy Brazília mennyire hatékonyan tudja majd nyomon követni és betartatni a kötelező karantént az országba érkezőkkel, akik vélhetően a lefoglalt szálláshelyükön töltik le a karanténidőt.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay)

oltatlanok | öt nap | brazília | kötelező | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom