Close
Többnapos karantén vár az ebbe a dél-amerikai országba utazó oltatlanokra

Többnapos karantén vár az ebbe a dél-amerikai országba utazó oltatlanokra

Lehet utazni Brazíliába oltatlanul is, csak érkezést követően karanténnal kell számolni.

Az új szabályok értelmében ugyanis a hatalmas dél-amerikai ország minden repülővel érkező, nem beoltott utast ötnapos karanténra kötelez. A rendelet már megjelent a hivatalos közlönyben, és december 11-től lesz hatályos.

A szabályozás az omikron változat megjelenésével függ össze. A brazil egészségügyi hatóság vezetője, Antonio Barra Torres szerint a szabály “elrettentő és felvilágosító intézkedés”, amelynek célja, hogy visszatartsa a “Brazíliába irányuló oltásellenes turizmust”.

A külföldről érkezőknek – oltási státuszuktól függetlenül – az indulás előtt legalább hetvenkét órával PCR-tesztet kell csináltatniuk, illetve ki kell tölteniük egy nyilatkozatot a Brazíliába utazásukkal kapcsolatban.

A nem beoltottaknak az ötnapos karanténidőszak letelte után szintén kötelező a Covid-teszt, és be kell jelentkezniük egy egészségügyi ügynökségi központban, ahol az ideiglenes tartózkodási helyüket is meg kell adniuk.

Nem világos azonban, hogy Brazília mennyire hatékonyan tudja majd nyomon követni és betartatni a kötelező karantént az országba érkezőkkel, akik vélhetően a lefoglalt szálláshelyükön töltik le a karanténidőt.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay)

utazás | kötelező | oltatlanok | öt nap | karantén

FOLYTASD EZZEL

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram