Close
Egészen horrorisztikusak a bazilikai karácsonyi vásár ételárai, már luxus kérni egy kolbászt vagy lángost

Egészen horrorisztikusak a bazilikai karácsonyi vásár ételárai, már luxus kérni egy kolbászt vagy lángost

Karácsonyi vásáron enni mindig is hírhedten meg nem érős volt és persze túlárazott. De mindezek semmik az idei év egészen elszállt áraihoz képest, amiket még mindig nehezen hiszünk el.

A Vakmajom Facebook-oldal tett közzé egy fotót a Bazilikánál megrendezett karácsonyi vásár árlapjáról, melynek árai egészen egyszerűen elképesztőek.

A minden feltét nélküli, lisztből, vízből, tejből és élesztőből készült lángos 2000 forintba kerül, de ha már sajtot és tejfölt is kér rá az ember, rögtön 3600 forintra ugrik az ára, az úgynevezett BBQ lángosért pedig 6000 forintot kérnek, de csak a (tételenként) 800 és 600 forintos extra feltétek nélkül.

A legdrágább tétel a Big Boss Plate hústál 9600 forintért (amiből egy jobb étteremben is megvacsorázik két ember), de nem sokkal olcsóbb a kolbásztál sem 8000-ért, amihez ha kérünk bármi mást, mondjuk szószt, az 600 forintnál kezdődik, de ha harapnánk mellé egy sültkrumplit, készítsünk elő 3000 forintot érte.

Valamint furcsa extra még, hogy az árlap készítőjének komoly problémái voltak az euróra való átváltással minden értelemben: például a 2000 forintos tételekért 2500 forintnak megfelelő 6 eurót kér, de a 2800 forintos tétel mellett csak 4 euró szerepel (kb. 1600 forint).

(Fotók: Adventibazilika)

karácsonyi vásár | árak | advent | Bazilika | karácsony

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram