Megvan az ok, amiért Budapestről a legjobb repülni

Kiderült, hová szeretünk ősszel legjobban utazni, és az is, hogy a régióban miért Magyarországról érdemes a repülőutunkat indítani.

Olaszország a meleg hónapok után ősszel is a legnépszerűbb repülős célpont a magyarok körében a Kiwi.com adatai alapján. Málta és Ciprus népszerűbbek ilyenkor, mint nyáron, és az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek is felkerültek a top20-as foglalási listára.

Tavalyhoz képest emelkedett ugyan a repülőjegyek átlagára (idén 90 euró), de a környező országokhoz képest Magyarországról foglalhatunk a legolcsóbban repjegyet.

Magyarország emellett most került fel először a nyári top20-as listára, és debütált a 18. helyen, ősszel pedig még népszerűbb: a 12. legkeresettebb ország repülővel a Kiwi.com-on keresztül.

Van, ami nem változik

Ahogy tavaly, úgy idén nyáron is leginkább Olaszországba, Spanyolországba vagy Görögországba repültek a magyarok. Annyi változás történt, hogy Olaszország a tavalyi harmadik helyéről az élre tört idén, pedig az áprilisi foglalási listában még Spanyolország vezetett az előzetes nyári utazások terén. Népszerűségét várhatóan ősszel is tartja Itália, ide repülhet a legtöbb magyar mostanság is.

Az őszi hónapokban az Egyesült Királyság a 3. fokra került, így Görögország lecsúszott a top3-as listáról a 4. helyre. Meglepő változás a top20-as listában a nyári és az őszi hónapok között, hogy míg nyáron Írország a 12. helyen szerepelt, addig ősszel a 17. helyre esett vissza, holott ezt a desztinációt elsősorban nem a fürdési lehetőségei miatt látogatjuk. Málta és Ciprus népszerűbbek az őszi hónapokban: előbbi a 20. helyről a 15-re, utóbbi pedig a 18. helyről a 13-ra lépett elő. Szembetűnő változás még, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek a nyári hónapokban nem szerepeltek a top20-as listán, de az ősziekben már igen.

Budapestről repülhetünk a legolcsóbban ősszel

A nyári hónapokban a repülőjegyek ára Európából átlagosan 175 euró volt idén (Magyarországról 125 euró), ami a 2019-es értéknél alacsonyabb (197 euró), de a tavalyihoz képest magasabb (123 euró). Európából a rövidebb távú repülőutak (1499 km-en belül) átlagosan 116 euróba kerültek, Magyarországról pedig átlagosan 93 euróért repülhettünk például Barcelonába vagy Londonba.

A repülőutak népszerűségét támasztja alá az is, hogy közel háromszor annyian adtak le foglalást idén nyáron hazánkból, mint az utolsó Covid-mentes évben. A járattörlések és áremelkedés ellenére népszerű a repülés; az Európából leadott foglalások száma közel megduplázódott. A Magyarországról leadott foglalási adatok pedig még ennél is nagyobb mértékű emelkedést mutatnak, közel háromszor annyian foglaltak repülőjegyet.

Az őszi átlagár mindig olcsóbb, mint a nyári: idén ősszel az Európából leadott repülőjegy foglalások átlagosan 135 euróba kerülnek. Ez az érték Magyarország esetében 90 euró, azaz átlagosan ennyiért foglalhatunk repülőjegyet hazánkból. Ugyan tavaly még csak 52 euró volt az átlagár, de a vizsgált országok közül még így is tőlünk a legolcsóbb ősszel repülni.

Összehasonlításképp: Szlovákiából 91, Romániából 102, Lengyelországból 105, Spanyolországból 125, Csehországból pedig 139 euróért foglalhatnak átlagosan a repülni vágyók.

Ősszel népszerűbb Magyarország, mint nyáron

A Kiwi.com nemcsak a tőlünk induló, hanem a hozzánk érkező repülési adatokat is megnézte a saját foglalási rendszerében. Míg 2019-ben és 2021-ben még nem, addig idén nyáron már felkerült a Kiwi.com-on keresztül Európából leadott TOP20 foglalási listára hazánk, és debütált a lista 18. fokán. A nyári hónapokhoz képest ősszel még tovább lépett a népszerűségi listán, és a következő hónapokra a 12. helyet foglalja el.

(Fotók: Unsplash)

lista | repülés | olaszország | budapest | kiwi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom