Close
Ebben a bumeráng alakú házban minden ott van a magasélethez

Ebben a bumeráng alakú házban minden ott van a magasélethez

Egy medencéhez simul oda kiskifliben ez a kaliforniai modernista ház, amelynek minden részlete egyenként és együtt is verhetetlen.

Alamóban, San Franciscótól nem messze épült még az 1950-es években ez a modernista ház Henry Hill jóvoltából, majd újult meg a Framestudiónal hála. Az épület az elmúlt ötven évben sokáig állt elhagyatottan, azonban az építészek kezelésének hála most egy fantasztikus otthonként támadt fel újra, ahonnan két üvegszárnyból a San Ramon-völgyre és a Mount Diablóra tekinthetnek a tulajdonosok.

Az építészek igyekeztek mindent visszabontani az alapokig és úgy felújítani a házat, amire az akkori modernista építész is büszke lenne. Az épületben így extra ablakokat helyeztek el, amelytől természetesen sokkal fényesebb lett a ház, valamint kissé megbolygatták a szobák elosztását is a mai kor igényeinek megfelelően.

Az enteriőrben sok ötvenes években divatos nemzetközi modern dizájnertől láthatunk bútorokat; a jellegzetesen felismerhető Eames-fotel mellett például a svéd Pierre Jeanneret vagy épp a kubai Clara Porset dizájnertárgyait is felfedezhetjük a csodás otthonban.

Egy biztos: ennyire még nem szerettünk bele bumerángba.

Ez is érdekelhet:
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom