Close
Ebben a bumeráng alakú házban minden ott van a magasélethez

Ebben a bumeráng alakú házban minden ott van a magasélethez

Egy medencéhez simul oda kiskifliben ez a kaliforniai modernista ház, amelynek minden részlete egyenként és együtt is verhetetlen.

Alamóban, San Franciscótól nem messze épült még az 1950-es években ez a modernista ház Henry Hill jóvoltából, majd újult meg a Framestudiónal hála. Az épület az elmúlt ötven évben sokáig állt elhagyatottan, azonban az építészek kezelésének hála most egy fantasztikus otthonként támadt fel újra, ahonnan két üvegszárnyból a San Ramon-völgyre és a Mount Diablóra tekinthetnek a tulajdonosok.

Az építészek igyekeztek mindent visszabontani az alapokig és úgy felújítani a házat, amire az akkori modernista építész is büszke lenne. Az épületben így extra ablakokat helyeztek el, amelytől természetesen sokkal fényesebb lett a ház, valamint kissé megbolygatták a szobák elosztását is a mai kor igényeinek megfelelően.

Az enteriőrben sok ötvenes években divatos nemzetközi modern dizájnertől láthatunk bútorokat; a jellegzetesen felismerhető Eames-fotel mellett például a svéd Pierre Jeanneret vagy épp a kubai Clara Porset dizájnertárgyait is felfedezhetjük a csodás otthonban.

Egy biztos: ennyire még nem szerettünk bele bumerángba.

Ez is érdekelhet:

kalifornia | usa | bumeráng | villa | modern

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram