Még mindig nem sikerül eladni a világ egyetlen Caravaggio-freskós luxusvilláját

Másodjára, csökkentett áron sem megy el a római Villa Aurora. Mondjuk a csökkentett ára is százmilliárd forint fölött van.

A történelmi villát először három hónapja kínálták eladásra. A 2800 négyzetméteres házért jogi küzdelem folyik az Amerikában született Rita Boncompagni Ludovisi hercegnő és néhai férje, Nicolo Boncompagni Ludovisi herceg három fia között - idézte fel a The Guardian.

Januárban 471 millió euróért bocsátották árverésre, de miután nem jelentkezett vásárló, csütörtökön húsz százalékkal csökkentve az árat, 377 millió euróért (kb. 141 millárd forint) ismét piacra dobták. Vásárló azonban ezúttal sem akadt rá.

A következő fordulót június 30-ra tervezik újabb húsz százalékos engedménnyel, 301 millió eurós kikiáltási árral. Ha még ekkor sem kel el, a hercegnőnek és férje fiainak meg kell állapodnia egy még alacsonyabb árban.

A potenciális vásárlónak a hercegnő ügyvédje szerint tíz százalékos foglalót kell letennie ahhoz, hogy részt vehessen a licitáláson, igazolnia kell, hogy ki tudja fizetni a vételárat és a teljes felújítási költséget, ami legalább tíz millió euró lesz.

Az ügyvéd hozzátette: informálisan nagy az érdeklődés, még Bill Gates is megkereste őket, de a feltételeket egyelőre senki sem teljesítette. A villa és a hozzá tartozó birtok az olasz kulturális minisztérium védelme alatt áll, ami azt jelenti, hogy ha egy vásárló teljesíteni a feltételeket, és bejelentkezik az árverésre, a leütési áron az államnak elővásárlási joga van az ingatlanra, és kulturális célra hasznosíthatja. Arról azonban nincs hír, hogy az állam élni kívánna ezzel a jogával.

A negyvenszobás villában Caravaggio falfreskója Jupitert, Neptunuszt és Plútót ábrázolja. A villa kertjében egy Michelangelo-szobor is áll. A házban található az a teleszkóp, amit a Ludovisi család Galileitől kapott, valamint egy olyan ajtó is, amely egykor egy velencei hadihajó egy darabja volt.

A 72 éves hercegnő 2003-ban indította el a megüresedett villa restaurálását. Ennek köszönhetően megnyitották kapuit a diákok és kisebb civil csoportok számára, de négy évvel ezelőtt, a herceg halála után ismét bezárták a közönség előtt.

A 77 évesen elhunyt herceg végrendeletében feljogosította özvegyét, hogy addig éljen ott, ameddig kíván, valamint ha eladják a villát, annak árát az özvegy és a három fiú között osszák szét. A fiúk azonban jogi úton vitatják azt a rendelkezést, hogy az özvegy a villában élhessen.

(Forrás: MTI, fotók: Getty, BBC)

hercegnő | caravaggio | eladás | freskó | róma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom