Close
A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

Különvonat jár az elmúlt hétvégétől Jekatyerinburgból az Ural hegyei között Alapajevszk városba, amelynek környékén 1989-ben a cári család több tagjának maradványait megtalálták. Gyönyörű útvonal, császári emlékek, és a borzalmas végkifejlet.

A Romanov dinasztia emlékét felidéző háromórás vonatúton az utasok a “császári” kocsiban magukra ölthetik a korabeli orosz arisztokrácia öltözetét, és orosz, angol, valamint kínai audio-tárlatvezetéssel mélyedhetnek el a korszak és az uralkodócsalád történetének tanulmányozásában.

Alapajevszkbe érve a turisták autóbuszra szállva járhatják be a városnak az uralkodócsaláddal kapcsolatos és egyéb nevezetességeit, majd este ugyanazzal a szerelvénnyel térhetnek vissza Jekatyerinburgba.

Az urali vonatkirándulás a “császári útvonal” elnevezésű, az ország húsz régiójára kiterjedő idegenforgalmi projektbe illeszkedik.

II. Miklós cárt a hitvesével és öt gyerekével együtt 1918. július 17-re virradóra lőtték agyon Jekatyerinburgban.

Másnap nyolc embert vetettek élve egy Alapajevszk környéki tárnába, köztük Jelizaveta Fjodorova nagyhercegnőt.

A Romanov család 1890 körül

A ház helyén, ahol az uralkodót és családját lemészárolták, templomot emeltek Jekatyerinburgban. Az orosz ortodox egyház 2000-ben mártírként szentté avatta a cári családot.

Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartál, itt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

romanov | mészárlás | ortodox | cári | orosz

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram