Close
A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

Különvonat jár az elmúlt hétvégétől Jekatyerinburgból az Ural hegyei között Alapajevszk városba, amelynek környékén 1989-ben a cári család több tagjának maradványait megtalálták. Gyönyörű útvonal, császári emlékek és a borzalmas végkifejlet.

A Romanov-dinasztia emlékét felidéző háromórás vonatúton az utasok a “császári” kocsiban magukra ölthetik a korabeli orosz arisztokrácia öltözetét és orosz, angol, valamint kínai audio-tárlatvezetéssel mélyedhetnek el a korszak és az uralkodócsalád történetének tanulmányozásában.

Alapajevszkbe érve a turisták autóbuszra szállva járhatják be a városnak az uralkodócsaláddal kapcsolatos és egyéb nevezetességeit, majd este ugyanazzal a szerelvénnyel térhetnek vissza Jekatyerinburgba.

Az urali vonatkirándulás a “császári útvonal” elnevezésű, az ország húsz régiójára kiterjedő idegenforgalmi projektbe illeszkedik.

II. Miklós cárt a hitvesével és öt gyerekével együtt 1918. július 17-re virradóra lőtték agyon Jekatyerinburgban.

Másnap nyolc embert vetettek élve egy Alapajevszk környéki tárnába, köztük Jelizaveta Fjodorova nagyhercegnőt.

A Romanov-család 1890 körül

A ház helyén, ahol az uralkodót és családját lemészárolták, templomot emeltek Jekatyerinburgban. Az orosz ortodox egyház 2000-ben mártírként szentté avatta a cári családot.

Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartál, itt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Fotók: Getty, forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Rossz híreket kaptak az olaszok a húsvéttal kapcsolatban
Minden, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom