Close
A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

A cárok dicsőségére emlékezve vonat indult Jekatyerinburg és Alapajevszk között

Különvonat jár az elmúlt hétvégétől Jekatyerinburgból az Ural hegyei között Alapajevszk városba, amelynek környékén 1989-ben a cári család több tagjának maradványait megtalálták. Gyönyörű útvonal, császári emlékek, és a borzalmas végkifejlet.

A Romanov dinasztia emlékét felidéző háromórás vonatúton az utasok a “császári” kocsiban magukra ölthetik a korabeli orosz arisztokrácia öltözetét, és orosz, angol, valamint kínai audio-tárlatvezetéssel mélyedhetnek el a korszak és az uralkodócsalád történetének tanulmányozásában.

Alapajevszkbe érve a turisták autóbuszra szállva járhatják be a városnak az uralkodócsaláddal kapcsolatos és egyéb nevezetességeit, majd este ugyanazzal a szerelvénnyel térhetnek vissza Jekatyerinburgba.

Az urali vonatkirándulás a “császári útvonal” elnevezésű, az ország húsz régiójára kiterjedő idegenforgalmi projektbe illeszkedik.

II. Miklós cárt a hitvesével és öt gyerekével együtt 1918. július 17-re virradóra lőtték agyon Jekatyerinburgban.

Másnap nyolc embert vetettek élve egy Alapajevszk környéki tárnába, köztük Jelizaveta Fjodorova nagyhercegnőt.

A Romanov család 1890 körül

A ház helyén, ahol az uralkodót és családját lemészárolták, templomot emeltek Jekatyerinburgban. Az orosz ortodox egyház 2000-ben mártírként szentté avatta a cári családot.

Ha pedig gyönyörű orosz vonatutak, akkor itt elolvashatsz mindent, amit a Transzszibériai Expresszről tudni akartál, itt pedig egy felejthetetlen svájci vonatútról, a Glacier Expressről írtunk, ami az Alpok leggyönyörűbb részeit szeli át.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

emlékvonat | orosz | fjodorova | cár | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom