Románia eddig bortermeléséről volt ismert, most azonban a Carpathian Single Malt piacra dobásával feltette magát a világ whisky-térképére is.
Az Alexandrion Sabre 1789 szeszfőzdében desztillált, érlelt és palackozott Carpathian Single Malt teljes egészében malátázott árpa cefréből készült, amelyet különféle boroshordókban érleltek. A kollekció három whisky-ből áll:
Fetească Neagră Cask Finish-ből, a Pinot Noir Cask Finish-ből és a Madeira Cask Finish-ből.
Ezeket a skót stílusú single maltokat 2017-ben duplán desztillálták, és legalább három évig érlelték bourbon hordókban, mielőtt boroshordóban fejezték volna be a folyamatot.
A Pinot Noir Cask Finish esetében a whisky-t teljes egészében boroshordókban érlelték.
Allan Anderson lepárlómester szerint a whisky-k karakterét a malátázott árpa ízhatása, a Kárpátokból származó tiszta víz, valamint a román és portugál boroshordók egyedi aromái kombinálták, hogy aztán
a Carpathian Single Malt a világ egyik legjobbjává válhasson.
A Fetească Neagră illata borsos és édes, csersavas szárazsággal, érett bogyókkal és némi mézzel. A Pinot Noir sokkal intenzívebb, a kortyban citrusfélék köszönnek vissza, míg a Madeira mazsola, füge, fűszer és tejszín jegyekkel rendelkezik.
(Forrás: RobbReport, fotó: Carpathian)
románia | alkohol | whisky | kárpátok
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!