Close
Ha már nem fog meg minket többé a világ, ide megyünk majd

Ha már nem fog meg minket többé a világ, ide megyünk majd

Egy mitikus hely, ahol a zene, a hangok és a képek találkoznak. A francia gótika csúcsának tartott chartres-i katedrális szinte megőrizte eredeti állapotát. Történeteket rejt, és nem csak a százhetvenhat színes üvegablaka mögött, melyeken a képregényszerűen megjelentített bibliai elbeszélések mesélnek.

Az UNESCO Világörökségéhez tartozó lenyűgöző bazilika csak úgy árasztja magából a harmóniát és a nyugalmat. A legenda szerint a druidák úgy vélték, hogy itt spirituális energiák szabadulnak ki a föld alól. Nem csoda tehát, hogy a szerzetesek ide jártak meditálni – a katedrális padlóján ma is megtalálható az 1200-as évek elején megépített, elmélkedésre használt labirintus.

(Fotó: Unsplash)

video | velazquez | katedrális | Chartres

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom