Close
Régi indusztriális épületből lett egy művészpár otthona ez a ház

Régi indusztriális épületből lett egy művészpár otthona ez a ház

Az otthonukkal együtt kirakatba teszik a művészetüket is.

Finoman szólva nem az introvetráltak fellegvára, minden más szempontból viszont mesés ez a chicagói otthon, amelyet egy 1920-as években épült ipari épületből alakítottak át. A kétemeletes ház teljes lepusztultságban várta az Irving Parkban, hogy újra élet költözzön belé, ami Carlo Parente építésznek hála pazarul meg is történt.

A házban két művész, Nick Cave (nem, nem az a Nick Cave) és Bob Faust lakik és alkot. Az otthon igazából olyan, mint egy utcai bolt: konkrétan egy kortárs galériába és műhelybe léphetnek a házba látogatók. Az építésszel közösen úgy alakították ki a tereket, hogy az otthon egyszerre lehessen kiállítások, események és workshopok helyszíne, de a hátsó traktusokban azért maradjon meg a lakók privát szférája is.

Az otthonból annyira természetesen árad a művészet, a művészettel karöltve élt élet, hogy már a képek alapján is egészen inspiráló a ház;

valahogy így kell élni, hogy amit szeretünk és szenvedéllyel művelünk, az ennyire harmonikusan öleljen körül minket.

Eklektikus, modern, vibráló és kreatív otthon az eredmény, és habár a művészetben lehet, hogy kissé más az ízlésünk, összességében fantasztikus otthon ez, minden sarkában valamilyen üdítő meglepetéssel.

(Fotók: Michelle Litvin)

ház | művészet | usa | 1920 | nick cave

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram