Close
Az öt éve kigyulladt bukaresti szórakozóhely tragédiáját feldolgozó film most Európai Filmdíjat nyert

Az öt éve kigyulladt bukaresti szórakozóhely tragédiáját feldolgozó film most Európai Filmdíjat nyert

Szombat este helyszíni közönség nélkül, interneten közvetítve tartották meg 33. Európai Filmdíj-átadót, amelyen a legnagyobb sikert a Még egy kört mindenkinek (Druk) című film aratta.

A dokumentumfilm kategóriában Alexander Nanau Colectiv című filmje nyerte el az Európai Filmdíjat: a luxemburgi és román koprodukció középpontjában a bukaresti Colectiv-klubban öt éve bekövetkezett tragédia és a Hexi-pharma botrány áll.

A Colectic stábja a 2019-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

A Thomas Vinterberg rendezte Még egy kört mindenkinek (Druk) volt a legsikeresebb alkotás az Európai Filmakadémia (EFA) gáláján.

A Mads Mikkelsen főszereplésével készített dráma elnyerte a legjobb férfi alakításért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjat is.

Az 1988-ban alapított EFA 33. alkalommal ítélte oda az európai Oscar-díjként is emlegetett elismeréseket, amelyek a kontinens filmművészete iránti figyelmet hivatottak erősíteni. Több díjat az utóbbi napokban tartott online fórumokon osztottak ki.

Mads Mikkelsen a Még egy kört mindenkinek című filmben

A legfontosabb kategóriákban a csaknem négyezer filmest összefogó akadémia tagságának titkos szavazása alapján választották ki a legjobbat – számos további kategóriában szűkebb, az adott területen jártas szakemberekből álló zsűri döntött. Valamennyi kategória jelöltjeit és győztesei megtekinthetők a díj honlapján.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, The European Film Awards)

 

Mads Mikkelsen | Még egy kört mindenkinek | Colectiv | Druk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram