Close
Corten acél, üveg és kőfalak találkoznak varázslatosan ebben a házban

Corten acél, üveg és kőfalak találkoznak varázslatosan ebben a házban

Stílusos, gazdag és karakteres ház jön Norfolkból.

Az angliai Hudson építészstúdió tervezte egy norfolki, tengerparti faluba ezt a házat, ami egyszerre impozáns és mégis szépen illik a természetbe is. A Coast House egy 1920-ban épült ház helyén áll, méghozzá egy hivatalosan is “kiemelkedő természeti szépségű terület”-en.

A ház megépítésekor az építészek egyrészt szobrászatilag álltak a projekthez, ami látszik is a ház egészen művészi esztétikájában, másrészt pedig a tájból inspirálódtak a tervezők.

A ház azért is lett egyszintes hogy éppenhogy csak kilógjon a földből és ne legyen a táj robosztusan domináns résztvevője.

A corten acéllal, kőfalakkal és üveggel burkolt ház az anyagokkal együtt tagolódik három részre: egy középső üvegpavilonra, melyből nyílik a Corten acél és a kőfallal burkolt szárny.

A kőfalburkolatot egy közeli, 15. századi templom inspirálta, a corten acél pedig a kortárs érzést erősíti: együtt pedig elképesztően stílusos és gazdag érzést adnak a háznak.

A kőfallal burkolt szárnyban négy hálószobát és fürdőt alakítottak ki, az üvegpavilonban található a konyha, az étkező és a nappali, az acélszárnyban pedig az előszoba, olvasószoba és otthoni iroda kapott helyet.

Szívesen ébrednénk itt minden reggel.

(Fotók: Joakim Boren)

dizájn | Anglia | norfolk | | corten acél

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram