Close
Csak maszkban mehetnek moziba és színházba a budapestiek

Csak maszkban mehetnek moziba és színházba a budapestiek

Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten.

A maszkviselési kötelezettség megsértőire tizenötezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak majd – döntött a Fővárosi Közgyűlés a rendkívüli ülésén.

Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára egyhangúlag támogatta a testület a szigorítást. A rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba,

így várhatóan péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor nyolcezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy tizenötezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom