Close
Csak maszkban mehetnek moziba és színházba a budapestiek

Csak maszkban mehetnek moziba és színházba a budapestiek

Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten.

A maszkviselési kötelezettség megsértőire tizenötezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak majd – döntött a Fővárosi Közgyűlés a rendkívüli ülésén.

Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára egyhangúlag támogatta a testület a szigorítást. A rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba,

így várhatóan péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor nyolcezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy tizenötezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

kötelező | mozi | bírság | rendelet | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram