Close
Mutatjuk, milyen zenét csinál a dalai láma

Mutatjuk, milyen zenét csinál a dalai láma

A tibeti spirituális vezető 85 évesen adta ki élete első albumát.

A körülötte lévő felhajtás miatt már korábban is hasonlították rocksztárhoz a Tibetből 1959-ben elmenekült, azóta indiai száműzetésben élő vallási vezetőt, ám most jogosabb lett ez a titulus, mint valaha. Megjelent ugyanis az Inner World (Belső világ) című albuma, amely meditatív muzsikákkal és megzenésített mantrákkal van tele.

A napokban jelent meg az amerikai Rolling Stone magazinnak adott interjúja, amiben az albumról beszél. A Nobel-békedíjas szerzetes azt mondta, azért akarta rögzíteni a mantrákat, mert a zene olyan módokon tud segíteni az embereknek, ahogyan ő nem.

A zenei aláfestés két új-zélandi zenész nevéhez fűződik, erre keverték rá tibeti imákat, imamagyarázatokat és mantrákat.

(Fotó: Manuel Bauer)

buddhizmus | belső világ | inner world | album | tibet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram