Close
3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

David Hockney brit festőművész iPaden és iPhone-on rajzolt képeit tartalmazó Taschen kiadvány ára tízezer euró, azaz mintegy 3,5 millió forint.

Az Én ablakom című könyvet kétezer példányban jelentették meg, és mindegyikben százhúsz digitális eszközzel készült rajz található, plusz mindegyikben van egy 43×56 cm-es print is, amelyet Hockney saját kezűleg szignózott.

A gyűjtőknek készült ezer példány mindegyike számozott, ezekben szintén van egy szignózott print a festőtől.

A 83 éves David Hockney az egyik legnevesebb kortárs festőművész. 2018-ban egy árverésen 90 millió dollárért kelt egy 1972-es festménye, ezzel a Portrait of an Artist (Pool with two Figures) lett a legdrágább műalkotás, amelyet élő művész festett (2020-ban Jeff Koons vette át a címet).

A kétezer példányból már csak kétszázötven elérhető a Taschen honlapján, így nem árt igyekeznie annak, aki egy eredeti Hockney-printet szeretne a lakása falára. A német kiadó amúgy híres az exkluzív, limitált kiadású könyveiről: a kínai kortárs művésszel, Aj Vejvejjel közösen készített munkáját 17 500 euróért, mintegy 5,9 millió forintért kínálták, és már ebből sincs készleten.

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom