Close
3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

David Hockney brit festőművész iPaden és iPhone-on rajzolt képeit tartalmazó Taschen kiadvány ára tízezer euró, azaz mintegy 3,5 millió forint.

Az Én ablakom című könyvet kétezer példányban jelentették meg, és mindegyikben százhúsz digitális eszközzel készült rajz található, plusz mindegyikben van egy 43×56 cm-es print is, amelyet Hockney saját kezűleg szignózott.

A gyűjtőknek készült ezer példány mindegyike számozott, ezekben szintén van egy szignózott print a festőtől.

A 83 éves David Hockney az egyik legnevesebb kortárs festőművész. 2018-ban egy árverésen 90 millió dollárért kelt egy 1972-es festménye, ezzel a Portrait of an Artist (Pool with two Figures) lett a legdrágább műalkotás, amelyet élő művész festett (2020-ban Jeff Koons vette át a címet).

A kétezer példányból már csak kétszázötven elérhető a Taschen honlapján, így nem árt igyekeznie annak, aki egy eredeti Hockney-printet szeretne a lakása falára. A német kiadó amúgy híres az exkluzív, limitált kiadású könyveiről: a kínai kortárs művésszel, Aj Vejvejjel közösen készített munkáját 17 500 euróért, mintegy 5,9 millió forintért kínálták, és már ebből sincs készleten.

FOLYTASD EZZEL
Meghalt Kóbor János, az Omega alapítója
Újabb nagyon rangos díjat zsebelt be az Apró mesék
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom