Close
3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

3,5 millió forint egy művész új könyve, és viszik, mintha nem lenne holnap

David Hockney brit festőművész iPaden és iPhone-on rajzolt képeit tartalmazó Taschen kiadvány ára tízezer euró, azaz mintegy 3,5 millió forint.

Az Én ablakom című könyvet kétezer példányban jelentették meg, és mindegyikben százhúsz digitális eszközzel készült rajz található, plusz mindegyikben van egy 43×56 cm-es print is, amelyet Hockney saját kezűleg szignózott.

A gyűjtőknek készült ezer példány mindegyike számozott, ezekben szintén van egy szignózott print a festőtől.

A 83 éves David Hockney az egyik legnevesebb kortárs festőművész. 2018-ban egy árverésen 90 millió dollárért kelt egy 1972-es festménye, ezzel a Portrait of an Artist (Pool with two Figures) lett a legdrágább műalkotás, amelyet élő művész festett (2020-ban Jeff Koons vette át a címet).

A kétezer példányból már csak kétszázötven elérhető a Taschen honlapján, így nem árt igyekeznie annak, aki egy eredeti Hockney-printet szeretne a lakása falára. A német kiadó amúgy híres az exkluzív, limitált kiadású könyveiről: a kínai kortárs művésszel, Aj Vejvejjel közösen készített munkáját 17 500 euróért, mintegy 5,9 millió forintért kínálták, és már ebből sincs készleten.

taschen | David Hockney | könyv | festő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram