Close
Építészet és művészet inspiráló találkozása egy galériában

Építészet és művészet inspiráló találkozása egy galériában

A BORD Építész Stúdió elsősorban azért indította a Decode pályázatot, hogy kapcsolódási pontokat keressen a társművészetekkel, ám a Faur Zsófi Galériában kiállított legjobb pályaművekből bárki inspirálódhat.

November 7-15-éig lesz látható a Faur Zsófi Galériában a Decode című kiállítás.

A kezdeményezés felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotás jelentőségére, ahogy a pályázatot kiíró BORD Építész Stúdió fogalmaz: „Legyen szó építészetről vagy a művészet bármely ágáról, az igazán emlékezetes, átütő, karakteres épületek, szobrok vagy más művészeti alkotások mögött mindig komoly koncepció áll. Ez a koncepció sokszor egy hangulat, történet, emlék, amely vezérfonalként kíséri végig az alkotói folyamatot.

A Decode elnevezés elsősorban arra utal, hogy fejtsük meg és csodálkozzunk rá a körülöttünk lévő tárgyak mögött rejlő értékes gondolatokra, történetekre.”

Az Etyeki Kúria Borászat, a BORD Stúdió egyik ikonikus munkája

Bordás Péter stúdiójának egyik fő célja volt kapcsolódási pontokat felfedezni a társművészeti ágak között, és párbeszédet kezdeményezni, ugyanakkor a Decode

fiatalos, friss világával alkotásra inspirálni bárkit, aki a kiállítást megtekinti.

A pályázat 18-35 év közötti fiatalokat szólított meg építészet, valamint vizuális/alkalmazott művészet kategóriában. A kiállításon részt vevő pályaműveket egy szakmai zsűri választotta ki, egyben döntött a díjazott anyagokról (mindkét kategória első három helyezettje) is.

A mádi Holdvölgy borászat a BORD-tól

Az építészek bármilyen megvalósult alkotással vagy tervvel jelentkezhettek, a művészeknek viszont a BORD három projektjének valamelyikére kellett reflektálniuk, mindezt egy maximum háromperces médiafájlba sűrítve.

Egy prezentáció gyakran kihívás, különösen, ha olyan nehéz témát kell bemutatni, mint a koncepcióalkotás. Noha az építészek világát meghatározzák a különböző tervező- és rajzolóprogramok, a filmkészítés még nem hétköznapi rutin, ahhoz

„ki kell lépni a komfortzónánkból, nyitottnak, kísérletező kedvűnek és magasan kreatívnak kell lenni.”

Ezzel együtt 35 pályamű érkezett, 18 építész és 17 művész, az anyagok pedig „nagyon inspirálóak voltak, volt köztük egészen újszerű is”.

A november 7-i ünnepélyes eredményhirdetés különlegesnek ígérkezik, elvégre a Faur Zsófi Galériában nagyméretű képernyők várják majd a látogatókat, a díjazott pályaművek mellett a shortlistre került projektek is láthatóak lesznek. A zárás előtti napon, november 14-én, 18 órától kerekasztal-beszélgetést is szerveznek a helyszínen.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom