Close
Készen állnak a nemzetközi piacra lépésre a második Design Speed formatervezői

Készen állnak a nemzetközi piacra lépésre a második Design Speed formatervezői

Öt hazai dizájnmárka vett részt a Magyar Divat & Design Ügynökség, valamint az olasz Istituto Europeo di Design második Design Speed mentorprogramján. A képzés ismét a nemzetközi piacra lépéshez szükséges ismeretek átadására helyezte a hangsúlyt, a vírushelyzet miatt viszont online formában valósultak meg a workshopok és one-to-one meetingek. A mentorprogram végeztével a márkák hatalmas lendülettel indulnak a nemzetközi piac meghódítása felé.

Második alkalommal valósult meg a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ), valamint az olasz Istituto Europeo di Design (IED) stratégiai partnerségének eredményeképp a Design Speed mentorprogram, melynek célja, hogy előremutató ismeretek átadásával segítse a hazai szinten már stabil dizájnmárkák nemzetközi piacra lépését. A magyar dizájnipart erős exportorientáltság jellemzi, ezért kiemelten fontos a hazai termékek nemzetközi elérhetőségének erősítése, amely hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához. A programnak köszönhetően a formatervezők felismerhetik tevékenységük kritikus pontjait, illetve sikeresen pozícionálhatják saját márkájukat.

Ígynnek a nemzetközi piacon is jobban megállják helyüket, erősítve ezáltal az országimázst.

Bár a vírushelyzet okozta kihívások online térbe kényszerítették a program workshopjait és one-to-one meetingjeit, a tervezők sikeresen elsajátították a százharminc órányi tananyagot, hat hónap után pedig elkészítették saját projektmunkáikat is. A képzés az első mentorprogram tapasztalatai alapján egy újabb oktatási csomaggal bővült, így a résztvevők a stratégiaalkotás és menedzsment témakörökön túl, sales és kereskedelemi készségeiket is fejleszthették. Ebben a magyar szakértők mellett olasz és amerikai professzorok voltak segítségükre, többek között Jacopo Bargellini stratégiai tanácsadó, aki dolgozott már a Panasonic, a JVC vagy a Swarovski óriásmárkáknak is, Alberto Bottalico, a BCW Global alelnöke és operatív vezetője, aki olyan márkákkal működik együtt jelenleg is, mint a Dyson vagy a Heineken, valamint Anne van Merkensteijn, a Procter&Gamble és a Kiko Milano brandmanagere, nemzetközi üzleti tanácsadó.

Az MDDÜ kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a képzés tematikájában reflektáljon a megváltozott gazdasági helyzetre, és szakmai tanácsokkal is segítse a márkák fejlődését. Az ügynökség  szélesebb pályázói kör számára biztosított részvételi lehetőséget a programba, a gazdasági társaságok mellett ezúttal egyéni vállalkozók is jelentkezhettek, ezáltal még több iparági szereplő kapott lehetőséget a szakmai fejlődésre. Kimagasló nemzetközi potenciáljuknak köszönhetően a különleges kerámiákat gyártó Error N’ More, a díjnyertes, Logifaces logikai játék megálmodója, a Planbureau, az üvegkombinációiról ismert Marta Edocs, a világításban élenjáró Oleant Lighting, és a tartós anyagokból készült bútorok szakértője, a Socowoo részvételével valósult meg a program.

A márkák már a képzés során is bizonyították, hogy készen állnak a nemzetközi terjeszkedésre. Az Error N’ More bemutatkozhatott a Nemzetközi Kerámia Szimpóziumon, Marta Edocs az Ékszerek Éjszakája Vándordíjjal gazdagodott, a Socowoo csapata részese volt a Construma OtthonDesign szakkiállításnak, a Planbureau termékeit már a tengerentúlról is vásárolják, az Oleant Lighting pedig megnyerte a méltán híres i-NOVO Selection Innovative product díjat. Visszajelzéseik szerint a speciálisan dizájnvállalkozásokra szabott képzés segített kívülről szemlélni a márkáikat. A szakmai mentorok támogatásának köszönhetően jobban megértik a brandjük erősségeit és gyengeségeit, így a jövőben sokkal tudatosabban folytathatják annak építését hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Bata-Jakab Zsófia
Bata-Jakab Zsófia

„A koronavírus-járvány miatt számos kihívással találtuk szemben magunkat, ezért hatalmas teljesítmény minden érintett részéről, hogy sikeresen megvalósult a 2020-as Design Speed mentorprogram. Az eredmények láttán bizton állíthatjuk, hogy a mentoráltak már nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Reméljük, hogy a mentorprogram új lendületet adott számukra, a tanultakat pedig eredményesen tudják majd alkalmazni márkájuk további fejlesztésében” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom