Close
Elárverezik Diana hercegnő esküvői tortájának egy szeletét

Elárverezik Diana hercegnő esküvői tortájának egy szeletét

A negyven éves tortaszeletet augusztus 11-én bocsátják árverésre a Dominic Winters Auctioneers szervezésében.

Négy évtizeddel ezelőtt mondta ki Diana és Károly herceg a boldogítónak egyáltalán nem nevezhető igent. A hercegi pár esküvői tortáját csak egy szűk kör csodálhatta meg, most azonban aukcióra kerül egy szelet, amely kiállta a történelem és a világ egyik leghíresebb párja életének viharait.

A negyven éves torta várhatóan ötszáz angol font körüli összegért, azaz nagyságrendileg 208 ezer forintért kelhet el.

A tortaszeletet Moyra Smith őrizte meg, aki az anyakirálynő, azaz Károly herceg nagymamájának háztartásában dolgozott. Az aukciósház bemutatója szerint a szelet aranyozott, piros, kék és ezüstszínű, a királyi címer cukrozott díszítése látható rajta, mellette egy kis ezüst patkóval és levélmotívummal. Smith a különleges szeletet egy virágos tortaformába tette és egy kézzel készített címkét ragasztott rá, melyen az áll: Kezelje óvatosan! – Károly herceg és Diana hercegnő esküvői tortája. 

A királyi torta szelettől 2008-ban a Smith család már megvált, most pedig a tulajdonosok ismét árverésre bocsátják. Értékét csökkenti az a tény, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez a hivatalos, ötszintes esküvői tortából származik, hiszen a hercegi lagziban további huszonkét tortát szolgáltak fel.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

hercegnő | gasztronómia | történelem | torta | esküvői

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram