Close
Néhány nap múlva bátor filmeket nézhetsz meg Budapesten

Néhány nap múlva bátor filmeket nézhetsz meg Budapesten

Egy fejőstehén, egy utcanő, harcos kislányok, hajthatatlan bírók vagy forradalmi ifjak – mindannyian filmek hősei. Ami közös bennük: a bátorságuk.

2022-ben január 22. és 30. között rendezik meg a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, amely a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért egész estés kreatív dokumentumfilmjeit mutatja be.

2022-ben közel ötven filmet, mintegy kétszáz vetítésen, öt szekcióban, harminckét nemzetközi versenyfilmet láthat a dokumentumfilmek lelkes közönsége több mint egy héten át.

Az idei fesztivál szlogenje: Bátor filmek.

Friss hír, hogy a Menekülés (Flee) című filmet két kategóriában, az Erőltetett Menet című alkotást egy kategóriában választották be az idei Oscar-díj shortlistjébe.

A 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál díjairól olyan rangos, nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből és alkotóból álló zsűri dönt majd, mint Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Vranik Roland, és még sokan.

A teljes programról és a jegyvásárlásról ide kattintva lehet tájékozódni.

dokumentum | fesztivál | mozi | program | ajánló

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram