Close
Idén nyáron már luxus lesz a fagyizás – Soha nem látott drágulás jön a gombóc fagyik árában

Idén nyáron már luxus lesz a fagyizás – Soha nem látott drágulás jön a gombóc fagyik árában

Lehet, hogy luxussá válik elnyalni egy gombóc fagylaltot? 

Drágultak a tejtermékek és az energia is, ráadásul magas az áfakulcs, amivel dolgoznak, ezért

átlagosan már 450 forint is lehet egy gombóc fagyi.

Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke beszélt arról a Pénzcentrumnak, hogy mit hoz a 2022-es év a cukrászdák, fagyizók és vevőik számára. Elmondta, a fagylaltok árát egyszerre több tényező is befolyásolja.

A tejtermékek árai 50-100 százalékkal emelkedtek az utóbbi időben és emellett sokszor nincs is elég tejszín, vagy vaj. Az energiaárak a legtöbb helyen megháromszorozódtak.

A kedvezőtlen körülmények miatt idén nagyobb áremelés tapasztalható a fagylalt árában is, amíg tavaly 300-350 Ft körül volt a legtöbb helyen egy gombóc ára, idén az átlagos ár valahol 400-450 Ft körül van. Ez már közelíti a lélektani határt

– mondta Erdélyi.

Nagy nehézséget okoz a szakember szerint a magas, 27-os áfa. Próbálják elérni, hogy a helyben készült fagylalt, tölcsérben történő értékesítésnél is lehessen alkalmazni az 5 százalékos Áfakulcsot.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

drágulás | ár | tejtermék | édesség | fagyi

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram