Close
Egy forintért adják a telkeket ezen a gyönyörű magyar borvidéken

Egy forintért adják a telkeket ezen a gyönyörű magyar borvidéken

Az olaszországi egyeurós házak mintájára így szeretné növelni lakosainak számát a kis magyar falu. 

A Napi.hu szúrta ki, hogy Vígh László, Tolnanémedi polgármestere bejelentette:

körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres közművesített, vagy könnyen közművesíthető telket kínálnak majd egy forintért az építkezőknek a településen, amely a mesés tolnai borvidékhez tartozik.

A kezdeményezés célja, hogy nőjön a lakosság, ugyanis míg 2017-ben még 1100-an éltek a faluban, mára 991 lakos maradt. Emellett a programmala fiatalokat is maradásra vagy letelepedésre szeretnék ösztönözni, ugyanis nagyon elöregedett Tolnanémediben a lakosság.

Vígh László szerint amúgy a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

(Forrás: HVG, Napi.hu)

Frissítés Tolnanémedi honlapjáról, a polgármestertől:

“Ezúton tájékoztatok minden érdeklődőt hogy, a sajtóban megjelent „1 forintért telek vásárolható Tolnanémedin” program egy jövőbeni lehetőség, amely hamarosan a képviselő-testület elé kerül. Tehát jelenleg még nem született meg a döntés, a program pontos részleteinek kidolgozása ezt követően kezdődhet meg.

Amennyiben a lehetőség aktuálissá válik, úgy a honlapunkon részletes tájékoztatást nyújtunk az igénylés feltételiről. A sajtómegjelenést követően rengeteg a telefonos és e-mailes megkeresés, szíves türelmüket kérem.”

magyarország | borvidék | tolnanémedi | olcso haz

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram