Close
Élőben is megmutatta magát a Hajógyár

Élőben is megmutatta magát a Hajógyár

A Hajógyár Youtube-csatornája augusztusban indult, a koncepció szerint pedig naponta frissülő, magas színvonalú tartalmakkal kívánnak aktuális képet rajzolni a hazai zenei szcénáról. Több mint kétezer követőjük és a magyar könnyűzene kedvelői szeptember 29-én személyesen is találkozhattak az A38 Hajón.

A Youtube-csatornán helyet kapnak az életműveket bemutató videóktól kezdve a Hatvan névre keresztelt kihívásokig, amelyben például Gerendás Daninak kellett hatvan perc alatt számot írnia.

Ez a támogató, kísérletező gondolatiság az eseményen is megmutatkozott. Az este első felében magyar dalokat dolgozott fel Saiid, az Ék vagy például Ohnody. Az afterpartyn pedig kísérleti elektronikus zenével kezdett Iamyank, amelyet modulárisan épített fel hangról hangra, élőben. A program folytatásában Quixotic és az Analog Balaton is fellépett, majd Adis Abbé szettje zárta az estét.

A Hajógyár főszerkesztője, Dénes Adél elmondta, hogy szándéka hidat teremteni a zenei szcéna és az állami rendszer között. “Arra kérek mindenkit, hogy vegyen részt a szakmai diskurzusban, és lássa meg ebben a platformban a lehetőséget.”

Hosszú távon egy olyan felületet kíván nyújtani az előadóknak, ami itthon minőségi sztenderddé válhat, ahol egymást támogató közösség épülhet, és amely izgalmasan prezentálja a folyamatosan megújuló magyar zenei palettát.

koncert | prieger zsolt | hajógyár | zene

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram