Ez a tökéletes magazin, ha elmélyednél a minőségi teázás világában

Itt az idő az olvasásra és a jó teákra!

A minőségi printmagazinokat szeretjük, a minőségi teák világát is, így könnyen megjósolható volt, hogy az Eighty Degrees-t is kedvelni fogjuk. Az angol nyelvű, évi két alkalommal megjelenő kiadvány klasszikus magazin, de aki kézbe fogja, úgy is érezheti, hogy egy könyvet tart a kezében. A száznegyvenöt oldalas magazin színes illusztrációkkal, megragadó hangulatú fotókkal, szellemes stílusban megírt cikkekkel teli utazás a magas minőségű teák világába, a jünnani teavidékektől kezdve japánon át San Franciscó-i teaházakig. A főszerkesztővel, Martin Boháčikkal beszélgettünk.

Az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Lao-ce

– Mikor jutott eszedbe a magazin ötlete?

– Két éve úgy döntöttem, hogy Londonból Lisszabonba költözöm. Ez jó lehetőség volt arra, hogy végiggondoljam a reklámszakmában töltött karrieremet és az előttem álló lehetőségeket. Úgy döntöttem, valami újba kezdenék, és hogy egy olyan dolgot akarok létrehozni, ami kézzelfogható, és amit több szinten is lehet értékelni. A független magazinok az elmúlt években felfutóban vannak, és ebben a műfajban sok érdekes témájú példát lehet találni. Olyat, ami a tea gazdag kultúrájával foglalkozna, mégsem találtam. Többet szerettem volna megtudni a tea mögötti emberekről. Így született meg az Eighty Degrees ötlete.

– Hogyan találod meg a történeteidet?

– Bár a magazint egy egyszemélyes csapat készíti, sok szakértő közös összefogásának gyümölcséről beszélhetünk. A kiadványban számtalan informatív téma található, amit olyan szakértőkkel hozok létre, akiknek a háta mögött hosszú évek munkája során megszerzett tapasztalat áll. Személyes élményekről és utazásokról szóló cikkek is vannak a magazinban, amelyek inspirációt nyújtanak új teák és teás helyek felfedezésére. Sok e-mailt kapok olvasóktól és a teaiparban dolgozóktól, akik segíteni akarnak vagy történeteket szeretnének megosztani velem.

– Mekkora csapat dolgozik a magazin mögött?

– Az Eighty Degrees-t egyedül alapítottam meg, és a magot továbbra is én egyedül alkotom. De azért vannak, akik időről időre részt vesznek a munkálatokban, ha szükséges, vagy ha erkölcsi támogatásra van szükségem. Daniel Lindmarkkal gyakran ötletelünk, Lillian Chia pedig a legcsodálatosabb szerkesztő és korrektor, akinek nagyon agresszív a tolla. Filipa Lindmark és Gonçalo Picanço nagy szerepet játszanak az arculat kialakításában és a fotók terén. És természetesen ott vannak még a szerzők, a fotósok és az illusztrátorok, akik mind felelősek a saját területükért.

– Évente két számmal jelentkezik a magazin. Tervezed esetleg azt, hogy negyedéves legyen?

– Az eredeti terv évi több szám lett volna, de a stáb létszáma miatt egyelőre kiegyeztem a kettővel. Minél több példányt nyomtatok ki, annál biztosabb lábakon fog állni a magazin, és szerintem elég gyorsan abban a helyzetben leszek, hogy bővítsem a megjelenések számát.

A magazin megmutatja, hogyan működik egy ősi teakultúra egy modern világban. Termőhelyek, teafajták, évjáratok, elkészítési módok, teakészítések a különböző teavidékeken, a tea kultúrá(n)kra gyakorolt hatása. A magazin segítségével szép, feldolgozható ütemben és stílusban ismerhetjük meg ezt a változatos világot.

A tartalomból:

1. szám

 • A Sárkány kútja, Kína egyik legendás teájának története
 • A kínai teakultúra kezdetei
 • Michael Freeman teafotográfus
 • Shunan Teng teaháza New Yorkban
 • A kortárs ausztrál teavilág

 

2. szám

 • A japán utazás
 • A japán teaszertartás
 • Ujiban találkozunk egy 11. generációs Matcha-készítővel
 • A wabi-sabi filozófiája
 • Dél-Afrika és a roibush
 • Timothy d'Offay legendás londoni teaboltja

 

3. szám

 • Fuscia Dunlop, teák és ételek
 • Snow-Shan, Észak-Vietnám öreg teafái
 • Teatörténelem – Az Ópium háborúk
 • Yunnan – A puer teakorongok világa
 • Csengtu híres ódon teaházai
 • A szamovár és az orosz teavilág

A magazint a Zhao Zhou teaműhely oldalán tudod megrendelni.

magazin | kína | tea | eighty degrees | japán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom