Close
Hat város, ahol átbulizhatod az egész éjszakát

Hat város, ahol átbulizhatod az egész éjszakát

Bár New York-ra mondják azt, hogy a város, amely soha nem alszik, de számos olyan hely van még, ahol nyüzsgő éjszakai élet fogadja a turistákat.

A SimpleGhar körbenézett a világban és az Open Street Map, valamint a TripAdvisor adatai alapján felállított egy hatos rangsort, hová érdemes elutazni a legmenőbb klubokért és a legfinomabb éjféli harapnivalókért.

Moszkva

A lista hatodik helyére táncolt Moszkva, köszönhetően annak, hogy a bárok és klubok átlagosan hajnali egyig vannak nyitva, az éttermek pedig 23 óra körül zárnak. A város legrégebbi klubja, a Night Flight szigorú dresscode-ot követel meg a vendégeitől, a bejutás sem egyszerű. A szórakozóhelyen meglehetősen drágák az italok, de kihagyhatatlan élmény a bulizni vágyóknak.

Dubaj

A város kávézói átlagosan 22:36-ig tartanak nyitva, míg a bárok és éjszakai klubok általában 1:36-kor zárnak. Annak ellenére, hogy a helyi kultúra tiszteletben tartása kiemelt jelentőségű, számos szállodai bárban szolgálnak fel alkoholt. A toronyházak látványos tetőtéri teraszai, a luxuséttermek fantasztikus ételei mágnesként vonzzák az ínyenceket.

Isztambul

Isztambulban minden megvan, amire egy felejthetetlen éjszakán szükség lehet: a dzsesszbároktól kezdve a menő, elegáns szórakozóhelyekig és a romkocsmákig minden adott a hajnalig tartó bulizáshoz. Kadıköy és Beyoğlu két olyan városrész, ahonnan érdemes elindulni, hogy belekóstoljunk az éjszakai életbe.

Belgrád

Belgrád büszke legendás klubéletére, igazi paradicsom azok számára, akik szeretik az elektronikus, techno és house zenét. Míg a városban egész télen megtelnek az éjszakai szórakozóhelyek, addig  a nyári hónapokban a folyóparti szakasz kel életre.

Athén

A vacsora Görögországban általában 20 óra körül kezdődik, de az éttermek többsége éjfélig nyitva marad. Egy kiadós vacsorát követően pedig érdemes fejest ugrani az éjszakai életbe. A klubok és bárok átlagosan hajnali 2:26-ig tartanak nyitva, így bőven jut idő néhány ouzóra.

Kairó

Az egyiptomi fővárosban a szórakozóhelyek hajnalig, az üzletek pedig legalább éjfélig várják a vendégeket. Legendás a Kairo Jazz Club, amely neve ellenére leginkább az indie-ről és a hiphopról híres, mint a valódi dzsesszről. Szintén jó alternatíva lehet a belvárosban található ZigZag, ami nagyon népszerű a turisták körében.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

isztanbul | belgrád | buli | party | szórakozás

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram