Close
Eladó egy orosz hadihajóból átépített luxus szuperjacht

Eladó egy orosz hadihajóból átépített luxus szuperjacht

Bemutatjuk Oliviát.

A finn Laivateollisuus hajóépítő társaság 1972-ben szerelte össze a hatvannyolc méter hosszú hajót, amely annak idején a szovjet haditengerészeti flottához csatlakozva kezdte meg küldetését.

2011-ben aztán hatalmasat fordult a sorsa: luxusjachttá építették át, és a korábbi katonai eszközöket olyan kényelmi felszerelések váltották fel, mint például a tizenkét fős jacuzzi vagy a napozóágyak.

Oliviát – merthogy ezt a nevet kapta – a Rouvia Road Yacht Design and Construction és a Droulers Architecture csinosította ki, mind a külső dizájnt, mind az enteriőrt tekintve, de tiszteletben tartva a hajó előző életét.

A kétezer lóerős motorral felszerelt vízitekintély tizenöt csomós sebességgel szeli a habokat.

Modernizált belseje nyugodt hangulatot áraszt. Az enteriőrre leginkább a minimalista jelzőt lehetne aggatni, semleges színű, elsősorban krémben és fehérben pompázó bútorok uralják a teret.

A leírás szerint tíz vendég fér el kényelmesen a négy, duplaágyas kabinban, összesen huszonhat fős legénységet tud foglalkoztatni. Rossz idő esetén Olivia saját moziszobában szórakoztatja a vendégeket, akik a vacsorát a különbejáratú étkezőben fogyaszthatják el.

Oliviát 27 millió dollárért lehet megkapni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Burgess Yachts)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom