Így lett kaotikus geometriájú elhagyatott tetőtérből budapesti luxuslakás

Az érdem Varga Luca építész-tervezőé és az Interiorlines csapatáé, akik otthonos luxuslakássá alakították ezt a tetőtéri fészket.

A belső kétszintes lakás megtervezése túlmutatott a belső terek otthonossá tételén.

A felújításra váró ingatlan újjászületésének ugyanis egyik legfontosabb kulcsa a több éve üresen álló, félbehagyott, összetett geometriájú tetőtér átalakítása volt.

Az átformálás eredményeként a lakás alsó, bejárati szintjére kerültek a közös használatú funkciók, a konyha-étkező és a nappali. A tetőtér geometriáját kihasználva tágas, világos tereket hoztak létre azzal, hogy a felső szinti hálószobát egy hatalmas üvegfallal kapcsolták össze a lakás középpontját alkotó nappalival.

"A munkáim során mindig előszeretettel olvasztom egybe a klasszikus és kortárs elemeket. A tervezés során fontos volt, hogy a mai kor technológiai tudását kihasználva a lakás tartalmazzon hagyományos dizájnelemeket is" – mondta Varga Luca építész-tervező.

A konyha-étkező nagytáblás márványburkolatait különleges akril konyhafrontok ellenpontozzák. A modern terekben több helyen megjelennek a burkolatokhoz és a különleges falfestéshez illesztett tradicionális kilim szőnyegek.

A felújított klasszikus faszerkezetet megnyugtatóan egészíti ki és a lakás egyik legelegánsabb pontjává teszi az üvegfal ütemes osztása.

A légiesen könnyű lépcsőnek és az üvegfalnak köszönhetően az emelet szorosan együtt él a földszinti terekkel. A hálószobákban a tölgyparketta és a környezetbarát falfestés teremt nyugodt hangulatot.

A felső szinten egy nem mindennapi fürdőszoba a lakás egyik éke, szabadon álló fürdőkáddal, három irányból élvezhető kilátással.

Ez is érdekelhet:

Így lehet kihozni a legjobbat egy budapesti tetőtérből

Ez történik akkor, ha a megbízó és az építész között megvan az a bizonyos kémia.

(Fotó: Mihophoto – Horváth Miklós)

Varga Luca | tetőtér | budapest | átalakítás | tervező

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom