Close
Így lett kaotikus geometriájú elhagyatott tetőtérből budapesti luxuslakás

Így lett kaotikus geometriájú elhagyatott tetőtérből budapesti luxuslakás

Az érdem Varga Luca építész-tervezőé és az Interiorlines csapatáé, akik otthonos luxuslakássá alakították ezt a tetőtéri fészket.

A belső kétszintes lakás megtervezése túlmutatott a belső terek otthonossá tételén.

A felújításra váró ingatlan újjászületésének ugyanis egyik legfontosabb kulcsa a több éve üresen álló, félbehagyott, összetett geometriájú tetőtér átalakítása volt.

Az átformálás eredményeként a lakás alsó, bejárati szintjére kerültek a közös használatú funkciók, a konyha-étkező és a nappali. A tetőtér geometriáját kihasználva tágas, világos tereket hoztak létre azzal, hogy a felső szinti hálószobát egy hatalmas üvegfallal kapcsolták össze a lakás középpontját alkotó nappalival.

“A munkáim során mindig előszeretettel olvasztom egybe a klasszikus és kortárs elemeket. A tervezés során fontos volt, hogy a mai kor technológiai tudását kihasználva a lakás tartalmazzon hagyományos dizájnelemeket is” – mondta Varga Luca építész-tervező.

A konyha-étkező nagytáblás márványburkolatait különleges akril konyhafrontok ellenpontozzák. A modern terekben több helyen megjelennek a burkolatokhoz és a különleges falfestéshez illesztett tradicionális kilim szőnyegek.

A felújított klasszikus faszerkezetet megnyugtatóan egészíti ki és a lakás egyik legelegánsabb pontjává teszi az üvegfal ütemes osztása.

A légiesen könnyű lépcsőnek és az üvegfalnak köszönhetően az emelet szorosan együtt él a földszinti terekkel. A hálószobákban a tölgyparketta és a környezetbarát falfestés teremt nyugodt hangulatot.

A felső szinten egy nem mindennapi fürdőszoba a lakás egyik éke, szabadon álló fürdőkáddal, három irányból élvezhető kilátással.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Mihophoto – Horváth Miklós)

tetőtér | átalakítás | budapest | Varga Luca | tervező

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom