Close
Így lett kaotikus geometriájú elhagyatott tetőtérből budapesti luxuslakás

Így lett kaotikus geometriájú elhagyatott tetőtérből budapesti luxuslakás

Az érdem Varga Luca építész-tervezőé és az Interiorlines csapatáé, akik otthonos luxuslakássá alakították ezt a tetőtéri fészket.

A belső kétszintes lakás megtervezése túlmutatott a belső terek otthonossá tételén.

A felújításra váró ingatlan újjászületésének ugyanis egyik legfontosabb kulcsa a több éve üresen álló, félbehagyott, összetett geometriájú tetőtér átalakítása volt.

Az átformálás eredményeként a lakás alsó, bejárati szintjére kerültek a közös használatú funkciók, a konyha-étkező és a nappali. A tetőtér geometriáját kihasználva tágas, világos tereket hoztak létre azzal, hogy a felső szinti hálószobát egy hatalmas üvegfallal kapcsolták össze a lakás középpontját alkotó nappalival.

“A munkáim során mindig előszeretettel olvasztom egybe a klasszikus és kortárs elemeket. A tervezés során fontos volt, hogy a mai kor technológiai tudását kihasználva a lakás tartalmazzon hagyományos dizájnelemeket is” – mondta Varga Luca építész-tervező.

A konyha-étkező nagytáblás márványburkolatait különleges akril konyhafrontok ellenpontozzák. A modern terekben több helyen megjelennek a burkolatokhoz és a különleges falfestéshez illesztett tradicionális kilim szőnyegek.

A felújított klasszikus faszerkezetet megnyugtatóan egészíti ki és a lakás egyik legelegánsabb pontjává teszi az üvegfal ütemes osztása.

A légiesen könnyű lépcsőnek és az üvegfalnak köszönhetően az emelet szorosan együtt él a földszinti terekkel. A hálószobákban a tölgyparketta és a környezetbarát falfestés teremt nyugodt hangulatot.

A felső szinten egy nem mindennapi fürdőszoba a lakás egyik éke, szabadon álló fürdőkáddal, három irányból élvezhető kilátással.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Mihophoto – Horváth Miklós)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom