Close
Elkezdődött a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Elkezdődött a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Elkezdődött a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a Toldi Távmoziban, ahol 52 alkotást – köztük három egészestés filmet – láthatnak a nézők vasárnapig.

A fesztivál Anca Damian román filmrendez Marona csodálatos kalandjai című filmjének a vetítésével kezdődik, amelynek egy optimista kóbor kutya a főszereplője. A műsorban szerepel A kedvenc háborúm című alkotás, amely Annecy-ban és Bucheonban is díjat nyert. Az esemény zárófilmje pedig Ajumu Watanabe japán alkotó A tenger gyermekei című animéje lesz.

Ebben az évben huszonnégy rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért, és tizenöt film a legjobb gyerekfilm díjáért,

köztük több magyar alkotás is. A rövidfilmes versenyben szerepel Darabos Éva Pá kis Panelom!, Ulrich Gábor Dűne és Lantos Júlia Inkognitó című alkotása. A gyermekfilmek versenyében pedig Orosz Judit Odakint, M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Kuflik 2 – Tengerre kuflik!, valamint Ulrich Sára Kérdezős vers című munkáit láthatja a közönség.

Két online workshop is színesíti a fesztivál kínálatát. Pénteken 15 órakor az Amanita Design cseh számítógépes játékfejlesztő cég egyik munkatársa tart előadást új fejlesztéseikről, 17 órakor pedig Több, mint filmzene címmel Alpár Balázs játékos, interaktív, élménypedagógiára épülő zenei foglalkozást tart rendezőknek, vágóknak és producereknek azzal a céllal, hogy segítse a filmkészítők zenei és hangi koncepcióinak tudatosabb kialakítását.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI; borítókép: Anilogue)

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál | Toldi Távmozi | film | anilogue | rövidfilm

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram