Elkezdődött a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Elkezdődött a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a Toldi Távmoziban, ahol 52 alkotást – köztük három egészestés filmet – láthatnak a nézők vasárnapig.

A fesztivál Anca Damian román filmrendez Marona csodálatos kalandjai című filmjének a vetítésével kezdődik, amelynek egy optimista kóbor kutya a főszereplője. A műsorban szerepel A kedvenc háborúm című alkotás, amely Annecy-ban és Bucheonban is díjat nyert. Az esemény zárófilmje pedig Ajumu Watanabe japán alkotó A tenger gyermekei című animéje lesz.

Ebben az évben huszonnégy rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért, és tizenöt film a legjobb gyerekfilm díjáért,

köztük több magyar alkotás is. A rövidfilmes versenyben szerepel Darabos Éva Pá kis Panelom!, Ulrich Gábor Dűne és Lantos Júlia Inkognitó című alkotása. A gyermekfilmek versenyében pedig Orosz Judit Odakint, M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Kuflik 2 – Tengerre kuflik!, valamint Ulrich Sára Kérdezős vers című munkáit láthatja a közönség.

Két online workshop is színesíti a fesztivál kínálatát. Pénteken 15 órakor az Amanita Design cseh számítógépes játékfejlesztő cég egyik munkatársa tart előadást új fejlesztéseikről, 17 órakor pedig Több, mint filmzene címmel Alpár Balázs játékos, interaktív, élménypedagógiára épülő zenei foglalkozást tart rendezőknek, vágóknak és producereknek azzal a céllal, hogy segítse a filmkészítők zenei és hangi koncepcióinak tudatosabb kialakítását.

Ez is érdekelhet:

Horvát Lili filmjével nevezünk az Oscar-díjra

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre – és egy Oscar-díjra!

(Forrás: MTI; borítókép: Anilogue)

Toldi Távmozi | film | rövidfilm | Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál | anilogue

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom