Close
Ilyet sem hallani minden nap: eltévedt egy vonat Magyarországon!

Ilyet sem hallani minden nap: eltévedt egy vonat Magyarországon!

Elég nehéz bravúr sínen, de ezek szerint nem lehetetlen!

Ma délelőtt egészen különleges MÁV-bravúr történt: a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es fürdősvonat kedd délelőtt az érdi elágazásnál rossz irányba közlekedett tovább.

A vonatnak alapvetően Tárnok felé kellett volna mennie, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állt meg.

Az Iho.hu szerint a MÁV-nál az a döntés született, hogy a fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Itt azonban újabb gond akadt: a lap szerint a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, így a járat „szergejes előfogatot” kapott Százhalombattán – vagyis segítséggel tudta folytatni az útját.

A kép illusztráció

Nem hivatalos információik szerint a zavar hátterében az állhatott, hogy a késő „fürdősvonat” a tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt ment, az irányítás viszont nem változtatott a vágányutakon.

Az ügyben a Mávinform azt közölte, a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon Pusztaszabolcs–Székesfehérvár érintésével közlekedik, várhatóan 90-120 perc késéssel.

(Forrás: HVG, A fotók illusztrációk, képek: MÁV Facebook)

magyarország | vasút | hír | utazás | belföld

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram