Close
Én nem tudok minden évben ugyanoda utazni – Vagy mégis?

Én nem tudok minden évben ugyanoda utazni – Vagy mégis?

Nem mindig a méret a lényeg, ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnknek most a kényelem és az utazás kapcsolatáról van mondanivalója.

Az új év és annak első két-három hónapja mi másról is szólhatna, mint a tervezésről. Ehhez nálunk hozzátartozik az is, hogy gőzerővel keressük, hova menjünk nyaralni és persze mikor, hogy év közben beiktassunk-e egy pár napos városnézést valami olyan helyen, amihez nem kell repülőre ülni és hosszan utazni, és persze a legfontosabb: új területeket fedezzünk fel, vagy maradjunk a jól bevált forgatókönyvek valamelyikénél? A nagy utazási láz nálam csak néhány éve indult el, ezért még elég hosszú az a lista, ami olyan kontinenseket, országokat és városokat tartalmaz, ahova szívesen elmennék, mindig arra törekszem, hogy ezek közül válogassunk.

Idén viszont máshogy érzek.

Jólesne egy már megismert területre visszamenni, ahol bár érhetnek meglepetések, azért mégis ismerősen csengenek az utcanevek, és tudom, melyik kávézóban lehet a legjobb reggeli serkentőt kapni, vagy hova érdemes beugrani, ha egy szép, helyben készült cipőre vágynék. Ahol nem kell állandóan a térképet bújni és azon stresszelni, eljutottunk-e az összes fontos nevezetességhez és múzeumhoz. Egy szó mint száz, úgy néz ki, hogy a kényelem, a pihenés és a biztonság felértékelődni látszik, ha az utazásról kérdeznek. Ha hajt is még a kíváncsiság, az ismeretlen megismerése iránti vágy, azt mondom, ne erőltessük a világjáró életérzést, ne akarjuk folyton megtalálni az újat.

Nyugodtan lassuljunk csak le!

Ez is érdekelhet:

kényelem | tárca | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egészen hihetetlen híresség indul Joe Biden ellen az amerikai elnökválasztáson

Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram