Close
Ennyire drágák a balatoni nyaralók a görögországi és horvátországi társaikhoz képest

Ennyire drágák a balatoni nyaralók a görögországi és horvátországi társaikhoz képest

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőttek a magyarországi ingatlanárak, a pandémia pedig csak rátett minderre egy lapáttal.

A hullám lassan elérte a Balatont is, ahol hatalmas árak fogadják azokat, akik nyaralót vennének a magyar tenger partján. Egyes szakértők szerint ez a tendencia nem fog megváltozni a közeljövőben, így az árak növekedése vélhetően kitart még egy darabig.

A Pénzcentrum értesülései szerint 1,8 millió forint az átlagos négyzetméterár Tihanyban, Balatonföldváron valamivel alacsonyabb, 1,4 milliós. Zamárdiban, Alsóörsön, Balatonkarattyán és Balatonfüreden pénztárcabarátabb, de még jóval 1 millió fölötti.

A Halkidiki-félszigetben található Kalamitsi-öböl

Ehhez képest a Halkidikí-félszigeten egy 70 négyzetméteres tengerparti házhoz lehet hozzájutni 170 ezer euróért, azaz 914 ezer forintos négyzetméterárral számolhatunk. Kicsit távolabb a tengertől, de tengerparti kilátással 557 ezer forintos négyzetméterárért vehetünk magunknak apartmant,

Horvátországban pedig egy trogiri, tengerpartra néző lakásért 868 ezer forintos négyzetméterárat kell fizetnünk.

A szintén dalmáciai Omisban 41 millió forintért vehetünk egy 31 négyzetméteres apartmant, amelynek saját medencéje is van – az ingatlan négyzetméterára közelít ahhoz, amit jelenleg Tihanyban tapasztalhatunk.

A dalmáciai Trogir

Benedikt Károly, a Duna House marketing és PR vezetője a Pénzcentrumnak elmondta, hogy általánosságban véve

a horvátországi ingatlanállomány a hazai árakkal azonos szinten mozog, Görögország pedig egy kicsit olcsóbbnak számít, de nincsenek óriási különbségek.

A balatoni ingatlanárak villámgyors emelkedésének több oka is van: az általános ingatlanár-növekedés, a pandémia közvetett hatása (kevesebbet utazhattunk külföldre, így a belföldi nyaralás lehetősége felértékelődött), előbbinek a következménye pedig az, hogy a befektetők is egyre inkább elkezdtek a magyar tenger felé kacsingatni.

Témába vág:

(Forrás: Pénzcentrum, 24.hu)

Horvátország | nyaraló | Omis | balaton | halkidikí

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Lejjebb adott a brutálisan drága Star Wars hotel, miután ablaktalan bunkernek nevezték

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom